Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin” İskele-Kantara yolunda zemin düzeltme çalışması yapılacak Cyprus Mail’den Kıbrıs müzakereleri yorumu “Hristodulidis kaleleri yerinden oynatmayı bırakmalı" Kızılcık suyu, diş plağının oluşumunu baskılayabilir MDP’den aday listesi iddiası “İsimlerin yarısı adaylıktan çekilmeye mecbur edildi” Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin” İskele-Kantara yolunda zemin düzeltme çalışması yapılacak Cyprus Mail’den Kıbrıs müzakereleri yorumu “Hristodulidis kaleleri yerinden oynatmayı bırakmalı" Kızılcık suyu, diş plağının oluşumunu baskılayabilir MDP’den aday listesi iddiası “İsimlerin yarısı adaylıktan çekilmeye mecbur edildi”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Eğitim okul duvarlarıyla sınırlı bir hizmet değil!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Eğitim okul duvarlarıyla sınırlı bir hizmet değil!
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne İlçesi Eğitim Komitesi “Girne’nin eğitim yapılanması nasıl olmalıdır?” konulu yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Dome Otel’de yer alan toplantıya, bölgeli öğretmenlerin yanı sıra, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi  katılarak konuşma yaptı. Toplantıda, eğitim alanında Girne ilçesinde yaşanan ve gelecekte yaşanması muhtemel sorunlar tartışılırken, okulların fiziksel, sosyal ve kurumsal sorunları ile çözüm önerileri ortaya konuldu. Toplantıda ayrıca, eğitim planlamasının hangi esaslar üzerinde oluşturulacağı, kamu okullarında ve özel okullarda eğitimin nasıl bir vizyon kapsamında yapılandırılması gerektiği, yükseköğretim gençliğinin sosyal yaşama uyumu, yerel yönetim hizmetlerinin öğrenci odaklı hale getirilmesi, kent ve beldelerin öğrenci dostu yerler halini alması ve mesleki eğitim tartışıldı. Toplantının ardından çıkacak sonuç bildirgesinin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Erhürman: Eğitim okul duvarlarıyla sınırlı bir hizmet değil CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, öğretmenlerin hazırladığı sunumun ardından değerlendirmelerde bulunarak, eğitimde sorunların ve ihtiyaçların görmezden gelindiğini, bu yaklaşımın sonucu olarak sıkıntıların her gün biraz daha arttığını, sol bir parti olarak CTP’nin her alanda olduğu gibi eğitimde de planlamaya öncelik verdiğini ve bu alanda doğru vizyon çerçevesinde üretilecek plan doğrultusunda hızla harekete geçileceğini belirtti. Girne’de, yabancı uyruklu öğrencilerin sorunlarının özellikle önemli olduğunu kaydeden Erhürman, Türkçe ve yabancı dil konusundaki eğitimin  okuldan sonra devam etmesi gerektiği üzerinde durdu. Erhürman, CTP olarak, eğitimde, çok kültürlülüğü, farklı öğrenci kategorileri için geliştirilmiş özel programları, Türkçe ve yabancı dil eğitimini, yaratıcılığı, öğrencilerin Kıbrıs’ı ve buradaki kimliği bilen, haklarının ve sorumluluklarının bilincinde olan bireyler ve yurttaşlar olarak, yeni teknolojilerden ve öğretim yöntemlerinden yararlanılarak yetiştirilmelerini ve doğru mesleki tercihlerde bulunabilmeleri için desteklenmelerini temel alan bir vizyona sahip olduklarını ifade etti “Bu vizyon çerçevesinde planlama çalışmalarımızı hızla tamamlamamız, iktidara geldiğimizde hangi takvim içinde neyi uygulayacağımızı ortaya koymamız gerekiyor” diyen Erhürman, eğitimde atılacak adımları, Girne özelinde yapacaklarını  yapacakları çalışmanın verilerinden yararlanarak belirleyeceklerini kaydetti. Eğitimi okul duvarlarıyla sınırlı bir hizmet olarak görmediklerini vurgulayan Erhürman,  Girne’nin  gittikçe daha da kozmopolit bir yapıya büründüğünü,  kentin, yerel yönetimlerin ve gençlik politikalarının da eğitim planlaması içinde değerlendirilmesi gerektiğini işaret etti. Eğitimde, doğru vizyon çerçevesinde planlama ve hızlı sonuç verecek uygulamalar yapılması grektiğini kaydeden Erhürman, yeterince zaman kaybedildiğini, çocuklar ve gelecek  için fazladan bir dakika bile kaybedilmemesi gerektiğini belirtti.

Benzer haberler

Featured
Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı 28 Eki 2026 15:22 Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:17 Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:04 YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" 28 Eki 2026 14:58 Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı 28 Eki 2026 14:30 Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" 28 Eki 2026 14:26 İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı 28 Eki 2026 14:21 Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak 28 Eki 2026 14:17 Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın 28 Eki 2026 14:15