Eğitim Bakanlığı ile KTSO arasında protokol imzalandı!

Voice Kıbrıs Haber
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) arasında meslek liselerinde iş birliğini artırmaya yönelik protokol imzalandı.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Bakanlıkta düzenlenen törende, protokole Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın ve KTSO Başkanı Ali Kamacıoğlu imza koydu.
Protokolle, öğrencilerin işletmelerde beceri eğitimi almaları, KTSO’ya bağlı iş yerlerine yerleştirilmeleri ve öğretmenlerin oda faaliyetlerine katılımının hedeflendiği kaydedildi.
Bakan Çavuşoğlu, üretim odaklı ve sahaya dayalı bir mesleki eğitim modeli hedeflediklerini belirterek, protokolün istihdam odaklı eğitime katkı sağlayacağını ifade etti.
KTSO Başkanı Kamacıoğlu ise meslek liselerine verdikleri öneme dikkat çekerek, yerel iş gücünün artırılması adına yapılan iş birliklerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Benzer haberler
Featured
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor
Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı!
Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız”
Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı!
Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor
Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda!
Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı
22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme!
KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz"


