EDEK'e göre Kıbrıslı Rumlar KKTC’deki bankalarda hesap açıyor

Voice Kıbrıs Haber
EDEK Milletvekili İlias Marianthus, Kıbrıslı Rumların mevduatlarını, KKTC’deki büyük Türk bankalarına taşıdığına dair bilgilerin bulunduğundan bahsetti.
Alithia gazetesine açıklamalarda bulunan EDEK Milletvekili İlias Marianthus, bu suçlamaya ilişkin verinin bulunmadığını ancak bunun, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos tarafından Ulusal Konsey’e de sunulan bir bilgi olduğunu ifade etti.
EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, bu bilgileri Ulusal Konsey’e sunduğu zaman herhangi bir reaksiyonun olmadığını, bununla birlikte mevduatların gittikçe arttığını belirtti.
Sizopulos, bu tür faaliyetlerin para aklama ve Türk bankalarının verdiği yüksek faiz nedeniyle yapıldığını savundu.
Bir başka soru üzerine Marianthus, mevduatların, yıllardır Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası bankalarla bağlantısı olan büyük Türk bankalarına gittiğini belirtti.
Marianthus, hesapların kredi kartı ile açılması durumunda bunların tespit edilmesinin kolay olacağını ancak bu tür faaliyetlerin genellikle kontrole olanak tanımayan nakit parayla yapıldığını da söyledi.
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (24 Ağustos 2026)
KTMMOB ve DAÜ arasında “Kurumsal İş Birliği Protokolü” imzalandı
Bıçaklı'dan Tuğcu ve Peksever’e destek
KTSYD Kupası, 27 Ağustos'ta Küçük Kaymaklı-Yenicami arasında oynanacak
5. Şirinevler Gonnara Festivali 6 Eylül’de yapılacak
Dimitriu "GSI projesi Güney Kıbrıs, Yunanistan ve AB için yeni enerji imkanları sunuyor"
Zeki Çeler "Çocuklarımızın geleceği konteynerlere, öğretmenlerimizin emeği belirsizliğe mahkum edilemez"
Güney Kıbrıs’taki okullardaki din dersleri tartışma konusu oldu
Avcıoğlu “Eski usul yöntemlerle 21. yüzyılın organize suçlarını ve kontrolsüz göçü engelleyemeyiz"


