Eczacılar Birliği "Grip vakaları artıyor, bilinçli ilaç kullanımı hayati önem taşıyor”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, grip vakalarındaki artışa dikkat çekerek bilinçli ilaç kullanımının hayati önem taşıdığını vurguladı.
Birlik Başkanı Duygu Adahan Kuran tarafından yapılan yazılı açıklamada, özellikle risk grubundaki bireylerin bilinçsiz ilaç kullanımından kaçınması gerektiğine işaret edildi.
Çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı bulunan bireylerin enfeksiyonlara karşı daha yüksek risk altında olduğu da belirtilen açıklamada, bu grupta yer alan kişilerin bağışıklık sistemlerini korumaya özen göstermeleri ve ilaçları bilinçsiz şekilde kullanmaktan kaçınmaları gerektiği kaydedildi.
Grip vakalarının arttığı dönemlerde birden fazla ilacın kontrolsüz biçimde kullanılmasının, yan etki riskini artırdığına ve ilaç etkileşimlerine yol açabildiğine dikkat çekilen açıklamada, grip ilaçları, vitaminler ve gıda takviyelerinin düzenli kullanılan ilaçlarla etkileşime girebileceği ya da kronik hastalıkların seyrini olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.
Açıklamada, ilaçların doğru dozda, uygun süreyle ve olası yan etkiler göz önünde bulundurularak kullanılması gerektiği vurgulanarak, vatandaşlara ilaç kullanımı konusunda mutlaka eczacılarına danışmaları çağrısında bulunuldu.
Her bireyin tedavisinin kendine özgü olduğu dikkat çekilen açıklamada, sağlığın korunması için bilinçli ilaç kullanılması ve eczacılara güvenilmesi gerektiği de ifade edildi.
Benzer haberler
Featured
Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi
Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor
Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü!
Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi
Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026)
Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı
TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı"
“Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı



