"EastMed bir seçenek"

Voice Kıbrıs Haber
AB Enerji Komiseri Kadri Simson Güney Kıbrıs’ın yenilenebilir enerji kaynakları açısından çok büyük olanaklara sahip olduğunu söyledi.
Simon, haftalık Kahtimerini’ye yaptığı özel açıklamada Güney Kıbrıs’ın enerji açısından geleceğinin yenilenebilir enerji kaynaklarında olduğunu söyledi. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının değerlendirilmesinin tüketiciye yansıyan enerji fiyatlarının düşürülmesi ve gelecekte ‘yeşil’ hidrojen üretimine büyük katkısı olacağını anlattı.
Avrupa Komisyonu’nun, Güney Kıbrıs’ın yeşil hidrojen konusunda strateji geliştirmesine katkısına işaret ederek Doğu Akdeniz’in bu konuda oynayabileceği role vurgu yapan Simon EastMed projesinin Doğu Akdeniz’den doğal Gazın Avrupa’ya naklinde bir seçenek olmakla birlikte hayata geçirilmesinin, ticari sürdürebilirliğe ve çevresel dinamiklere bağlı olacağını vurguladı.
Benzer haberler
Featured
Sağlık Bakanlığı “Geçici memur münhali iptal edilmiştir”
Kalkınma Bankası Olağan Genel Kurulu yapıldı
Üstel “Burası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir ve bizim ayrı Anayasamız vardır”
Arıklı “Karma oy demokrasiye ciddi bir darbe, tarihe gömülecek”
Karma oyun kaldırılmasını içeren Seçim ve Halkoylaması Yasası Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi
Güney'de kaz türü bir kanatlıda kuş gribi tespit edildi
Çeler “Nüfusumuzu bilmeden geleceği planlayamayız”
İncirli “Bürokratlara çağrım, hukuka aykırı herhangi bir karara imza atmayın”
İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 5 kişi tutuklandı



