Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026) Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

“Duyarlı ve sorumlu ol”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
“Duyarlı ve sorumlu ol”
Reklam

KTÖS Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener, özel gereksinimli bireylerin hakları ve toplumun bu konudaki duyarlılığını artırmada eğitimin önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Gelener 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, eğitimin, engelli bireylerin topluma daha etkin bir şekilde katılımını sağlama yolunda bir köprü vazifesi görmekte olduğunu kaydetti.

Okulların, bu bağlamda, öğrencilere sadece bilgi sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda öğrencilerin farklılıklarını anlamalarına, tüm bireylere saygı göstermelerine ve iş birliği yapmalarına olanak tanıması gerektiğine dikkat çeken Gelener, özel eğitim okullarının öneminin büyük olduğunu belirtti.

Özel eğitim okullarının, öğrencilere bireysel ihtiyaçlarına uygun destek sağlama konusunda uzmanlaşmış, özel eğitim alanında deneyimli eğitimcileriyle özel gereksinimli bireylerin öğrenme süreçlerini kişiselleştirme ve bireye uygun destek sunma konusunda kritik bir role sahip olduğuna değinen Gelener, bu özel günde, Eğitim Bakanlığı ve hükümeti, özel eğitim okullarının kapasitelerini geliştirmeye, özel eğitim öğretmenlerinin çalışma koşullarını iyileştirmeye, bu okulları daha erişilebilir ve kapsayıcı hale getirmeye, böylece özel gereksinimli bireylerin en iyi eğitim deneyimine ulaşmalarına yardımcı olmaya çağırdı.

-Cuma günü panel ve kısa film gösterimi yapılacak

“Özel gereksinimli bireylerin eğitimine sağlanan desteklerin çeşitlerinin artırılması toplumsal bir sorumluluktur ve sendikamız bu doğrultuda mücadele etmeye, bireylerin eğitim hakkını savunmaya devam edecektir.” ifadelerini kullanan Gelener, bu kapsamda 8 Aralık Cuma günü saat 18.00’de KTÖS Konferans Salonunda özel gereksinimli birey ve ebeveynlerin yaşantılarından kesitleri konu alan bir panel ve kısa film gösterimi yapılacağını kaydederek, tüm halkın etkinliğe davetli olduğunu belirtti.

Benzer haberler

Featured
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" 7 Kas 2026 21:53 Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı 7 Kas 2026 21:43 Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu 7 Kas 2026 21:29 BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı 7 Kas 2026 21:08 Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir 7 Kas 2026 20:51 ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti 7 Kas 2026 20:38 MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı 7 Kas 2026 20:13 Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde 7 Kas 2026 19:58 Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" 7 Kas 2026 19:44