"Dux projesinin, gelişen yapay zeka ve küreselleşen dünyada önemli bir adım"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) düzenlenen “Profesör Dux” isimli yapay zeka tanıtımına katıldı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tanıtımda yaptığı konuşmada, eğitimde kullanılacak yapay zeka uygulamasıyla ilgili önemli bir etkinlikte bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar, Dux projesinin, gelişen yapay zeka ve küreselleşen dünyada önemli bir adım olduğunu vurguladı.
KKTC’ye uygulanan haksız kısıtlama ve engellemelerin bilim ve teknolojide atılan adımlarla aşıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, yapay zeka, ARGE ve dijitalleşme konularında önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.
YDÜ’nün çalışmalarının aynı zamanda Doğu Akdeniz’de bir Türk devletinin başarıları olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, eğitimde kullanılan projenin dünya sıralamasında ilk 3’te yer almasının önemine işaret etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, elektrikli Günsel arabasının ardından Dux projesini hazırlatan Suat Günsel ailesini, Yakın Doğu Üniversitesi’nin vizyoner çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Benzer haberler
Featured
Serdaroğlu "Hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücret yılın ortasına gelmeden eridi"
Holguin, Costa ile görüşmesini 13 Temmuz'a erteledi
Dalkan “Ulusal ve uluslararası düzeyde dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz”
Sevgül Uludağ, yarın Lefkoşa’da son yolculuğuna uğurlanacak
Uzmanlardan Lipödem’le ilgili bilgilendirme
DSÖ “Avrupa'da aşırı sıcaklara bağlı 1300'den fazla ölüm kayıtlara geçti”
Venezuela'nın başkenti Caracas'ta dayanışma seferberliği devam ediyor
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak
Petrol fiyatları haftaya 73,45 dolardan başladı



