Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan olumsuz havaya karşı işveren ve çalışanlara uyarı Ertuğruloğlu “İki devletli çözüm politikasından geri dönüş söz konusu değil” Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni sezonda perdeleri iki oyunla açıyor TMK 1986 mezunlarından TMK Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’na bağış HAKSEN Başkanı Erşangil “Kamuya giriş, parası olanın ayrıcalığı olamaz” Erdoğan Pirhan için çok acil kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız” Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda seyir halindeki kamyonet araç tamamen yandı Ulukışla İlkokulu’na beş yeni derslik inşa edildi Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanarak hayatını kaybeden şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme Gazimağusa Belediyesi, 4. Etap Kanalizasyon Hatları Yapım İşleri için sözleşme imzaladı Yenierenköy'de korkutan kaza: Sürücü yoğun bakıma kaldırıldı Tıp-İş “Kadrolar, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından doldurulmalı” Meral Çakıcı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Uzmanlar "Yarınki hava El Nino veya iklim değişikliğinin göstergesi değil" Yerli ürünlerin ikisinde tavsiye dışı, birinde ise limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi Girne Gençlik Merkezi Derneği Halk dansları Topluluğu, KKTC'yi Portekiz'de temsil etti Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan olumsuz havaya karşı işveren ve çalışanlara uyarı Ertuğruloğlu “İki devletli çözüm politikasından geri dönüş söz konusu değil” Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni sezonda perdeleri iki oyunla açıyor TMK 1986 mezunlarından TMK Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’na bağış HAKSEN Başkanı Erşangil “Kamuya giriş, parası olanın ayrıcalığı olamaz” Erdoğan Pirhan için çok acil kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız” Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda seyir halindeki kamyonet araç tamamen yandı Ulukışla İlkokulu’na beş yeni derslik inşa edildi Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanarak hayatını kaybeden şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme Gazimağusa Belediyesi, 4. Etap Kanalizasyon Hatları Yapım İşleri için sözleşme imzaladı Yenierenköy'de korkutan kaza: Sürücü yoğun bakıma kaldırıldı Tıp-İş “Kadrolar, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından doldurulmalı” Meral Çakıcı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Uzmanlar "Yarınki hava El Nino veya iklim değişikliğinin göstergesi değil" Yerli ürünlerin ikisinde tavsiye dışı, birinde ise limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi Girne Gençlik Merkezi Derneği Halk dansları Topluluğu, KKTC'yi Portekiz'de temsil etti
Dolar
Euro
Sterlin

“Durmak yok, hep birlikte yola devam”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“Durmak yok, hep birlikte yola devam”
Reklam

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Serdarlı ve Geçitkale’de ayrı ayrı düzenlenen geniş katılımlı toplantılarda, bölge halkı ve partililerle bir araya geldi.

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Ünal Üstel, ziyaretlerinde 2024 yılı için önemli mesajlar verdi.

Ünal Üstel'e ziyaretlerinde UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Geçitkale- Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Ahmet Savaşan eşlik etti.

Her gittikleri bölgede, yerel yönetimler reformu ile ilgili teşekkür almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Üstel, “ Halkımızın, belediye emekçimizin teşekkürü bize yetiyor. Belediyeler reformu projemizi yerden yere vuranlar ise bugün bize teşekkür ediyor. Söz verdik. Kimse mağdur olmayacak dedik. Belediye çalışanımız mutlu. Her bölgede altyapılar zenginleşiyor. 2008’den beri cesaret edemedikleri reform konusunda kararlı durduk, cesur davrandık. Çünkü biz bu devlete inanıyoruz. Biz insanımızı seviyoruz. Bu bayrak yere inmez diyoruz. KKTC ilelebet yaşayacak diyoruz.” şeklinde konuştu.

-“İlkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz “

Hükümet programında yıllardır bekleyen projeleri hayata geçirme, yapılmayanları yapma ve halkın yararına olacak çalışmaları tamamlamanın yer aldığını yineleyen Üstel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle de kamuoyuna müjde verdi.

Üstel “17 yıldır engelli istihdamı yapılmadı. Biz bunun da sözünü verdik. 1 Aralık Cuma gününden itibaren engellilerimizi istihdam ettik. Sözümüzü tutmaya devam edeceğiz. 2024’te engelli istihdamına devam edeceğiz.” ifadelerini de kullandı.

-“26 yıl sonra sosyal konut projesi”

Üstel, tam 26 yıl sonra sosyal konut projesini, üstelik vergiden muaf bir şekilde hayata geçireceklerini söyledi ve 2024 yılı bütçesi Meclisten geçer geçmez, yasal mevzuatın biteceğini, sosyal konutlar için başvuru almaya başlayacaklarını açıkladı.

Üstel, “ Gençlerimiz vatanında kalsın, toprağına sahip çıksın. Tek derdimiz budur” dedi.

Kırsal kesim arsaları ile ilgili altyapı çalışmalarının, istikrarsız hükümetler nedeniyle bitirilemediğini, muhalefetin de iktidarda olduğu dönem bu çalışmaya hiç önem vermediğini belirten Üstel, Sınırüstü - Mormenekşe kırsal kesim arsaları ile ilgili altyapı su çalışmasının Anavatan Türkiye’nin de desteği ile başladığını hatırlattı.

Üstel, “ Şimdi sıra Geçitkale ve Serdarlı’da. Elektrik ve diğer altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanacak. Biz bölge bölge icraatımıza, insanımıza hizmete devam ediyoruz. İcraatımızdan rahatsız olanlar var ama biz bu devleti yaşatacağız, dünya ile kucaklaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

-“Dünyayla kucaklaşma vizyonumuz büyüyor”

Dünyayla kucaklaşma sürecinde UBP - AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi arasında çok önemli bir iş birliği anlaşmasının imzalandığını da hatırlatan Üstel, bu iş birliğinin, turizme, tarıma, kültüre ve diğer başka alanlara kısa sürede yansıyacağını vurguladı.

Üstel, “ İşte bu nedenle biz ülkemizi bu açılmaya, kucaklaşmaya hazır hale getirmek için canla başla çalışıyoruz ve bıkmadan usanmadan çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi.

-“Her bir insanımızın huzuru ve refahı için...”

2024 yılı içinde her eve fiberoptik projesi ve dijital ada perspektifiyle hareket edeceklerini ifade eden Üstel, özel sektöre de sosyal prim desteğine devam edeceklerini belirtti.

Üstel, “Kamu çalışanlarımızın da içi rahat olsun. Hayat pahalılığı ne ise o oranda artış olacak. Biz bütün kesimlerimize sahip çıkıyoruz. Her bir insanımızın, huzur ve refah içinde yaşamaları için çalışıyoruz." diye de konuştu.

Üstel, 2024 bütçesi içerisinde, turizmciye, sanayiciye, tarım ve hayvancıya önemli destekler vermeyi sürdüreceklerini de vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Uzun yıllar sonra, ilk kez bu kadar yüksek teşvik primi vereceğiz. Hayvancımıza yem desteğini sürdüreceğiz."

-“Taşınmaz mal komisyonuna ayrılan kaynak artırıldı”

Üstel, Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar yeterli kaynak ayrılmadığına da işaret etti ve hükümetin son aldığı önlemlerle komisyona kaynak aktarımının arttığını söyledi.

Komisyona kaynak aktarımından da Rumların rahatsız olduğunu ifade eden Üstel, her şeyin kontrol altında olduğunu, gerekli önemleri alacaklarını, toprak satışına yeni düzenleme geleceğini açıkladı.

KKTC’nin Anavatan Türkiye’nin mali ve diplomatik desteği ile emin adımlarla yoluna devam ettiğini vurgulayan Üstel, Azerbaycan ve diğer dost ülkelerden yatırımcıların KKTC’ye ilgisinin son günlerde daha da arttığını, bunun da ekonomik açıdan ülkeye fayda getireceğini kaydetti.

-“Durmak yok”

Gazze’de yaşananların her geçen gün kendilerini daha da derinden üzdüğünü ifade eden Başbakan Üstel, sözlerini şöyle noktaladı:

"Biz benzeri acıları yaşadık. Anavatanımız sayesinde bugün güvence altındayız. Biz artık ambargolar altında ezilmeyen, reformlarını yapmış, ekonomik gelişimini sağlamış, altyapı sorunlarını çözmüş, bilişim dünyasına ulaşmış bir devlet istiyoruz. Bunun için de ne gerekirse yapacağız.

Eğitimden sağlığa, çalışmadan, tarıma… Bize durmak yok. Hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Kararlı, bildiğimiz yoldan şaşmadan ilerleyeceğiz."

Benzer haberler

Featured
Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli” 28 Ağu 2026 18:42 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan olumsuz havaya karşı işveren ve çalışanlara uyarı 28 Ağu 2026 18:38 Ertuğruloğlu “İki devletli çözüm politikasından geri dönüş söz konusu değil” 28 Ağu 2026 18:34 Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni sezonda perdeleri iki oyunla açıyor 28 Ağu 2026 18:31 TMK 1986 mezunlarından TMK Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’na bağış 28 Ağu 2026 18:23 HAKSEN Başkanı Erşangil “Kamuya giriş, parası olanın ayrıcalığı olamaz” 28 Ağu 2026 18:15 Erdoğan Pirhan için çok acil kan aranıyor 28 Ağu 2026 18:09 Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) 28 Ağu 2026 16:39 Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı 28 Ağu 2026 16:37