Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Üstel “Filo Jet kazasının sonuna kadar takipçisi olacağız, hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ve Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda 3 ayrı trafik kazasında 1 kişi yaralandı Üstel "Optimus Prime gemisi aramalarını tamamladı, kayıp son kişi için çalışmalar sürecek" İş’te Kadın Fotoğraf Yarışması’nda ödüller verildi “29 Ekim Cumhuriyet Yol Koşusu”na başvurular başladı Güney Kıbrıs'ın 7 aylık bütçe fazlası ve Eylül ayı enflasyonu açıklandı Erken yaşta akıllı telefon, yeme bozukluğu riskini artırıyor Güney Kıbrıs’ta üç çiftlikte mavi dil hastalığı görüldü Üstel “Türkiye’yi adadan uzaklaştırma, bizi yok sayma senaryoları karşısında sessiz kalmamız beklenemez” Panama'da 7,7 büyüklüğünde deprem Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella ile yollar ayrıldı  Cylingo, Dünya Zirvesi Ödülleri 2026’da Kıbrıs’ın Kültür ve Miras adayı oldu Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 300'e yaklaştı 2026 Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Pillay'dan Trump'a esprili gönderme Pentagon “İdam mangasıyla infaz canlı yayınlanacak” En son hava durumu tahminleri (10 Ekim 2026) Gemi kazasında yaşamını yitiren Orhan Bekret defnedildi Mehmet Nuri Ayran ve Saliha Miray Biçer son yolculuklarına uğurlandı Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan yarın son yolculuğuna uğurlanacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Ekim 2026) Üstel “Filo Jet kazasının sonuna kadar takipçisi olacağız, hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ve Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda 3 ayrı trafik kazasında 1 kişi yaralandı Üstel "Optimus Prime gemisi aramalarını tamamladı, kayıp son kişi için çalışmalar sürecek" İş’te Kadın Fotoğraf Yarışması’nda ödüller verildi “29 Ekim Cumhuriyet Yol Koşusu”na başvurular başladı Güney Kıbrıs'ın 7 aylık bütçe fazlası ve Eylül ayı enflasyonu açıklandı Erken yaşta akıllı telefon, yeme bozukluğu riskini artırıyor Güney Kıbrıs’ta üç çiftlikte mavi dil hastalığı görüldü Üstel “Türkiye’yi adadan uzaklaştırma, bizi yok sayma senaryoları karşısında sessiz kalmamız beklenemez” Panama'da 7,7 büyüklüğünde deprem Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella ile yollar ayrıldı  Cylingo, Dünya Zirvesi Ödülleri 2026’da Kıbrıs’ın Kültür ve Miras adayı oldu Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 300'e yaklaştı 2026 Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Pillay'dan Trump'a esprili gönderme Pentagon “İdam mangasıyla infaz canlı yayınlanacak” En son hava durumu tahminleri (10 Ekim 2026) Gemi kazasında yaşamını yitiren Orhan Bekret defnedildi Mehmet Nuri Ayran ve Saliha Miray Biçer son yolculuklarına uğurlandı Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan yarın son yolculuğuna uğurlanacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Dünya'ya uydulardan daha yakın bir asteroit keşfedildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Dünya'ya uydulardan daha yakın bir asteroit keşfedildi
Reklam

Yeni keşfedilen bir asteroit, Dünya'ya telekom uydularından daha yakından uçarken görüntülendi. Dünya'nın yakınından geçen asteroiti yeniden göreceğiz. Uzmanlar karanlıkta gizlenen diğer büyük asteroitler için uyarıyor.

Dünya üzerindeki bir çok uzay kurumu asteroitleri izliyor. Buna rağmen Uzay'ın sonsuz karanlığında gözden kaçan göktaşları bulunuyor.

Son olarak araba büyüklüğünde bir asteroit, Dünya'ya yaklaştığı gün keşfedildi. Asteroit Dünya'ya o kadar yakındı ki uzaya fırlatılan büyük telekomünikasyon uydularının yörüngesi daja uzakta kalıyordu.

Yaklaşık 35 bin kilometre yakından geçen 2022 YO1, Dünya'ya isabet ederse en kötü ihtimalle çok az bir hasar verecek. Göktaşları atmosfere girdikten sonra sürtünmenin yarattığı ısıyla yanıyor.

2013 yılında ateş topuna dönüşen bir asteroit Rusya semalarında patlamış ve binlerce camı yerle bir etmişti. 2013 yılındaki asteroit yaklaşık 40 metre çapındaydı yani yeni keşfedilen 2022 YO1'in 10 katı büyüklüğündeydi.

Bu, 2022 YO1'i son görüşümüz olmayabilir. İç güneş sistemi boyunca yörünge yolunun ilk modelleri, 2024'te Dünya'nın yanından başka bir geçiş için geri döneceğini gösteriyor.

Gökbilimciler her zamankinden daha fazla asteroit ve kuyrukluyıldızı kataloglamaya ve izlemeye devam ederken, gezegenlerin korunmasına yönelik büyük bir endişe, insanlığın birkaç kör noktası olmaya devam ediyor.

Güney Yarımküre'den gözlem yapan nispeten az sayıda gözlemevi var ve ayrıca Güneş yönünden gelen bazı nesneleri tespit etmekte zorlanıyoruz.

On yıl önce Rusya üzerinde patlayan asteroit bu yönden gelmiş ve gökyüzünde patlayana kadar tamamen keşfedilmemişti.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA), Çift Asteroit Yönlendirme Testi (DART) isimli uzay aracı, Dünya'dan yaklaşık 11 milyon kilometre uzaktaki asteroide, planlandığı şekilde başarılı bir çarpma gerçekleştirdi.

NASA mühendisleri değişimi 73 saniye olarak hesaplamıştı ama çarpışma sonrası veriler yörüngedeki değişimin 25 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

DART görevi Dünya'ya büyük bir asteroitin çarpma tehlikesinin oluşması durumunda önlem olarak geliştiriliyor. 

Dünya'dan ya da uzaydaki istasyonlardan fırlatılacak olan füzelerle tehlike yaratan göktaşları vurularak yörüngeleri değiştirilecek. 

Benzer haberler

Dünya
Panama'da 7,7 büyüklüğünde deprem 10 Eki 2026 09:17 Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 300'e yaklaştı 10 Eki 2026 08:55 2026 Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Pillay'dan Trump'a esprili gönderme 10 Eki 2026 08:47 Pentagon “İdam mangasıyla infaz canlı yayınlanacak” 10 Eki 2026 08:41 ABD’den Orta Doğu'daki vatandaşlarına güvenlik uyarısı 9 Eki 2026 10:48 Rusya'da veba şüphesi devam ediyor 9 Eki 2026 09:24 USS Abraham Lincoln, 265 günlük rekorun ardından ABD'ye döndü 9 Eki 2026 08:27 DSÖ "Gazze'de tam anlamıyla işleyen bir hastane kalmadı" 8 Eki 2026 22:03 ABD'li milyarder Bezos, Ay’da kalıcı üs kurmayı planladıklarını açıkladı 8 Eki 2026 21:17