Dünyanın en zeki insanı 12 yaşındaki Rajgauri Pawar
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İngiltere’nin Cheshire idari bölgesinde, yapılan IQ testleri sonucu dünyanın en zeki insanının Hint asıllı 12 yaşındaki Rajgauri Pawar olduğu açıklandı.
İngiltere'nin Cheshire idari bölgesinde, yapılan IQ testleri sonucu dünyanın en zeki insanının Hint asıllı 12 yaşındaki Rajgauri Pawar isimli kız çocuğu olduğu bildirildi.
Yapılan testlerde 162 puan alan Pawar, ünlü bilim insanları Stephen Hawking ve Albert Einstein'ı geride bıraktı.
Pawar'ın Manchester Üniversitesi'nde bilim insanı olan babası Dr. Surajkumar Pawar sonuçlara ilişkin, "Kızım böyle bir sonuç elde eden en genç insan oldu" dedi.
Rajgauri Pawar'a yüksek IQ'lu kişilerin yer aldığı İngiliz Mensa Topluluğu'na üyelik teklifi yapıldığı bildirildi.
IQ testlerinde dahilik sınır puanı 140 olup, bu rekoru Albert Einstein ve Stephen Hawking 160 puan alarak kırmıştı.
Şimdi yeni rekorun sahibi, testlerden 162 puan alan Rajgauri Pawar oldu
Benzer haberler
Teknoloji
Bilim dünyasında bir ilk: İnsan beyin hücreleriyle çalıştırılan robot köpek geliştirildi
Lefkoşa DENEYAP Teknoloji Atölyesi’ne başvurular başladı
Anthropic 12 saatten kısa bir sürede yapay zeka girişimi tarafından hacklendi
Yapay zeka saldırıdan vazgeçmedi
Apple ekran sorunu olan iPhone Duo cihazlarını değiştirecek
Doktor gibi teşhis koyan yapay zeka geliştirildi
Dünyada siber güvenlik alarmı
Yapay zekanın karanlık yüzü: Su ve elektrik sistemleri risk altında
Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre




