'Dünyanın en uzun tuz mağarası' İsrail'de keşfedildi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İsrailli araştırmacılar, "dünyanın en uzun tuz mağarasını" keşfettiklerini açıkladı. Araştırmacılar, çöldeki mağaranın, Tevrat'a göre Lut'un eşinin bir tuz sütununa dönüştüğü yerin yakınında olduğunu söylüyor.
Ölüdeniz'e bakan Malha Mağarası'nın içinde bulunan 10 kilometre uzunluğundaki pasajlar ve odalardan oluşan mağara iki yıldan uzun sürede haritalandı. Araştırmacılar, yağmurların Malham Mağarasını daha da uzatmasının beklendiğini belirtti. Bu durum, yağmur suyunun yüzeydeki yarıklardan sızarak, tuzu çözündürmesi ve Olüdeniz'e kadar akan kesimde yarı-ufuksal kanallar açmasıyla oluyor.
İsrail'in en büyük dağı Sodom Dağı boyunca uzanan Malham Mağarası'nın bir kısmı, 1980'li yıllarda haritalanmıştı.
İki yıl öne İsrail Mağara Kaşifleri Kulübü'nden Yoav Negev, haritalama işlemini tamamlamaya karar verdi ve bir ekip kurdu.
Araştırmacılar, Malham'ın dünyanın en uzun tuz mağazası unvanını 13 yıldır elinde bulunduran İran'ın Keşm Adası'ndaki 6,85 kilometre uzunluğundaki Üç Çıplaklar Mağarası'ndan devraldığını söylüyor.
(BBC)
Araştırmacılar, Malham'ın dünyanın en uzun tuz mağazası unvanını 13 yıldır elinde bulunduran İran'ın Keşm Adası'ndaki 6,85 kilometre uzunluğundaki Üç Çıplaklar Mağarası'ndan devraldığını söylüyor.
(BBC)
Benzer haberler
Dünya
İngiltere'de askeri helikopter düştü: Üç asker hayatını kaybetti
ABD Temsilciler Meclisi, Trump'a bir tepki olarak İran savaşını durdurma kararı aldı
İsrail ve Lübnan ateşkes konusunda anlaştı
Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oluyor: SpaceX tarihin en büyük halka arzına hazırlanıyor
Öğrencilere 'yapay zeka kullanmayın' dediği makaleyi yapay zekaya yazdırdı
Uçakta acil çıkış kapısını açmaya çalışan yolcu dehşet saçtı
ABD'de banka soygunu: Çok sayıda kişi rehin alındı
Finlandiya, turistlerin bulması için 23 bin dolarlık altın külçe sakladı
Ağırlık kaldırmak ömrü gerçekten uzatabilir mi?


