Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” PGM üniversitelere yönelik “Eşgüdüm ve Koordinasyon Toplantısı” düzenledi Bir haftada 58 trafik kazası meydana geldi “Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” PGM üniversitelere yönelik “Eşgüdüm ve Koordinasyon Toplantısı” düzenledi Bir haftada 58 trafik kazası meydana geldi “Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Dünya yeni bir salgınla karşı karşıya

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Dünya yeni bir salgınla karşı karşıya
Reklam

Mide ve bağırsak enfeksiyonuna yol açan norovirüs vakaları, ABD’den sonra şimdi de İngiltere’de rekor düzeyde artıyor. Uzmanlar, salgına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor. Geçtiğimiz hafta boyunca İngiltere hastanelerinde günde ortalama 961 kişi, ishal, kusma ve norovirüs benzeri semptomlarla tedavi altına alındı. Bu rakam, bir önceki haftaya göre yüzde 7 oranında artış göstererek sezonun en yüksek seviyesine ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde 570, iki yıl önce ise 750 vaka kayıtlara geçmişti. Öte yandan, İngiltere'de grip vakaları dördüncü haftasında üst üste düşüş gösteriyor. Geçen hafta hastanelerde 2 bin 461 grip hastası tedavi görürken, bu sayı bir önceki hafta 3 bin 19 idi. Grip vakalarındaki bu düşüşe rağmen, norovirüs vakalarındaki artış endişe yaratıyor. NOROVİRÜS NEDİR Norovirüs, mide ve bağırsak iltihabına (gastroenterit) neden olan son derece bulaşıcı bir virüs olarak biliniyor. Pall Mall Medical'dan Dr. Chun Tang, “Norovirüs, kontamine gıda, su, yüzeyler veya enfekte kişilerle doğrudan temas yoluyla kolayca yayılır” diyerek tehlikenin yayılma hızına dikkat çekiyor. BELİRTİLER NELER? Norovirüs enfeksiyonunun yaygın belirtileri arasında mide bulantısı, ishal ve kusma bulunuyor. MedExpress'ten Dr. Ashwin Sharma, “Bazı hastalarda ateş, baş ağrısı ve kas ağrıları da görülebilir. Bu belirtiler şiddetli hale gelirse mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır” uyarısında bulunuyor. KİMLER RİSK ALTINDA? Norovirüs herkesi etkileyebilir, ancak kapalı alanlarda daha hızlı yayılır. Dr. Tang, “Okullar, hastaneler ve huzurevleri gibi kalabalık ortamlarda yayılım hızı artar. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve küçük çocuklar daha büyük risk altındadır” diyor. KORUNMA YÖNTEMLERİ Norovirüsün yayılmasını önlemenin en etkili yolu el hijyenine dikkat etmektir. Dr. Tang, “Ellerinizi düzenli olarak sabun ve suyla yıkamanız çok önemli. El dezenfektanları norovirüsüe karşı yeterince etkili değildir” diye vurguluyor. Ayrıca, mutfak ve banyo yüzeylerinin düzenli olarak dezenfekte edilmesi ve taze gıdaların iyice yıkanması da önemli korunma adımları arasında. Uzmanlar, norovirüs belirtileri yaşayan kişilerin mutlaka bir sağlık profesyoneline danışması gerektiğini belirtiyor. Salgının yayılmasını önlemek için hijyen kurallarına uyulması hayati önem taşıyor.

Benzer haberler

Featured
Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" 22 Eyl 2026 22:04 İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor 22 Eyl 2026 21:54 Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) 22 Eyl 2026 21:49 Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” 22 Eyl 2026 21:38 BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" 22 Eyl 2026 21:26 Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! 22 Eyl 2026 21:20 Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" 22 Eyl 2026 21:12 BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı 22 Eyl 2026 21:07 Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” 22 Eyl 2026 20:29