Dünya Çocuk Günü'nde iki toplumlu etkinlik
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
“Lefkoşalılar” – Toplumlar Arası Belediye Koordinasyon Grubu, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla etkinlik düzenliyor.
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Constantinos Yorgacis himayelerinde ve UNFICYP katkıları ile düzenlenecek etkinlik, 1 Haziran Cumartesi 16.30 ile 19.30 saatleri arasında Çetinkaya Taksim Sahasında yer alacak. “Lefkoşalılar” – Toplumlar Arası Belediye Koordinasyon Grubu'nun konu ile ilgili açıklaması şu şekilde: "Bizler Lefkoşalı’lar adı altında, toplumlar arası belediye koordinasyon grubuyuz. Temel ilgi alanlarımızdan biri de elbette, adamızda yaşayan tüm çocukların refahıdır. Kentimizde yaşayan tüm çocuklar için dostça bir ortamın diyalog ve eylemlerle yaratılabileceğine inanıyoruz. İnanıyoruz ki çocuklar, barışçıl geleceğimizin mimarlarıdır ve Uluslararası Dünya Çocuklar Günü’nü iki toplumlu olarak kutlanması, adamızda dayanışmaya da katkı koyacaktır. Bu konuya dikkat çekmek için ise, tüm çocukların renk, dil, köken, cinsiyet, fiziksel ayrım gözetmeksizin birlikte eğlenebilecekleri bir Uluslararası Çocuk Günü etkinliği düzenleyerek, bu günü birlikte kutlamanın önemli olduğuna inanıyoruz. Bizler çocuklarımızın sadece barışçıl bir adanın gelecekteki koruyucuları değil, günümüzün de önemli bireyleri olduğunu kabul ediyor ve önemsiyoruz. Tüm çocukların, gönüllerince çocukluklarını yaşayabilecekleri ve tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir kent yaratmak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.
Dünyanın bir çok yerinde çocukların hala en fazla acı çeken bireyler olmasına tanıklık etmek ise bizler için üzüntü ve utanç vericidir. Bugün üzülerek söylemek zorundayız ki, insanlığın çocuklar ve çocuk haklarına ilişkin gidilecek daha çok yolu vardır. Çocuk hakları sadece yasalar, tüzükler, haklar, hazırlayarak ve bu ilkeleri yazarak kayda geçirmek ile değil, çocukların gerçek ihtiyaçlarını anlayarak ve esasen gündelik yaşantımızda yaşam bulmaları ve uygulanmalarını sağlayarak anlam bulacaktır.
Lefkoşalı’lar olarak bizler, kökenleri, konuştukları dil, fiziksel engellilik, inanç ve / veya renginden bağımsız olarak tüm çocukları kucaklayan bir şehir hayal ediyoruz.
Tüm bu düşünceler ışığında tüm çocukları 1 Haziran Cumartesi günü saat 16.30 ile 19.30 arasındaki etkinliğimize dave ediyor, keyifli bir gün geçirmelerini diliyoruz.
Lefkoşalılar - Toplumlar Arası Belediye Koordinasyon Grubu"
Benzer haberler
Featured
Uzayda savaş tehlikesi: Rusya'dan ABD'ye sert tepki
AB’den Kanada'ya ilk "ortak üye" olma teklifi
Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle mayıstan bu yana 8 bine yakın ek ölüm
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Eylül 2026)
İncirli “Ada 74’ü unutmadık, kamuyu zarara uğratan hiçbir dosyayı unutmayacağız”
Reynar’dan yargı için güçlü ve özerk bütçe çağrısı
Fed, küresel piyasalar için önemli olan faiz kararını açıkladı
YDP, aday adaylığı başvurularının başladığını duyurdu
Akaryakıta bir ay olmadan üçüncü zam!



