Dr. Uçaner "220 vakanın çoğu KKTC yurttaşı"

Voice Kıbrıs Haber
Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, dün açıklanan rekor Kovid-19 vaka sayısının ardından, geceden sabaha kadar tespit edilen 160 yeni vakanın 09:00 – 11:15 saatleri arasında Acil Durum Hastanesi’nde işlemlerinin tamamlandığını ve vakaların gelmeye devam ettiğini açıkladı.
“Tek çaremiz yerel yönetimlerin kapalı mekanlardaki denetimlerini artırması ve caydırıcı ceza kesmesidir” diyen Uçaner, dün çıkan 220 vakanın çoğunun KKTC yurttaşı olduğu bilgisini de verdi.
Uçaner, hastanede tedavi görenlerin yaşlarının 2 ile 90 arasında olduğunu ancak yaşları 38 ile 50 arasındaki hastaların çoğunlukta olduğunu da aktardı.
Hastanede tedavi gören hastaların 3’te 2’sinin aşısız veya aşı programını tamamlamamış kişilerden oluştuğunu belirten Uçaner, havaların soğumasıyla hastaların tedavi sürelerinin de beklenilenden uzun sürdüğünü anlattı.
ONBAŞI: “YOĞUN BAKIMINDA YATAN HASTALARIN YARISI, ENTÜBE EDİLENLERİN DE ÇOĞU AŞISIZ”
Öte yandan, Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Doktor Şükrü Onbaşı, yoğun bakımda tedavi gören Kovid-19 hastaları ile ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) bilgi verdi.
Onbaşı, Acil Durum Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yatan hastaların yarısının, entübe edilen hastaların ise çoğunun aşısız olduğunu belirtti.
Yoğun bakımında 12 hasta olduğunu ifade eden Onbaşı, “12 hastanın 6’sı aşısız” dedi.
6 hastanın entübe edildiğini de belirten Onbaşı “Entübe hastaların 4’ü aşısız… Genel durumları kritik” açıklamasında bulundu.
Dr. Şükrü Onbaşı, yoğun bakımda yatan, yaşları 41 ile 83 arasında değişen 5’i kadın, 7’si erkek 12 hastanın çoğunun kalp, böbrek, diyabet gibi kronik hastalıkları olduğunu, birkaç hastanın yan hastalığı bulunmadığını söyledi.
TAK
Benzer haberler
Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı
Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı
Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi
"Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var”
Güneyde Covid-19 4 can daha aldı!
Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti!
Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka
Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm



