Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Dr. Mustafa Arabacıoğlu’nun 'Yüzleşme' kitabı tanıtılacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Dr. Mustafa Arabacıoğlu’nun 'Yüzleşme' kitabı tanıtılacak
Reklam

Eski DP milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu’nun, “Annan Planı” sürecini anlatan “Yüzleşme” adlı kitabı, 20 Şubat 2020 tarihinde, saat 17.00’de Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tanıtılacak.

Kasım 2002- Mayıs 2004 tarihleri arasında yaşanan Annan Planı sürecini ele alan kitapta, sözkonusu dönemdeki siyasi tartışmalar, Meclis’te yapılan kapalı oturumlarda konuşulanlar, medyada yapılan tartışmalar geniş biçimde anlatılıyor. Annan Planı’nın birinci versiyonundan itibaren yer alan başlıca değişikliklerin analiz edildiği kitapta, siyasal partilerin Plan karşısındaki duruşları, Plan’la ilgili yapılan mitingler, yerli ve yabancı basında yer alan yorumlar, detaylı biçimde veriliyor. Türk ve Rum tarafları arasındaki kapıların açılması sürecinin de ele alındığı kitapta, sözkonusu dönemdeki tüm siyasal gelişmelere, Türkiye ile KKTC yönetimleri arasındaki ilişkiler de yer alıyor. Kitapta ayrıca o dönemde Başbakan olarak görevde bulunan Mehmet Ali Talat’ın ve Serdar Denktaş ile birlikte diğer bazı siyasetçi ve görüşmecilerin anlatımlarına da yer veriliyor. Dr. Arabacıoğlu’nun kitabındaki QR kodu kullanılarak, o dönemdeki TV söyleşilerinin videolarına ulaşılmak da mümkün olabilecek. . Kitabın tanıtım etkinliğinde, Dr. Arabacıoğlu’nun sunumu yanında, 2. Cumhurbaşkanı M. Ali Talat, DP eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, zamanın görüşmeci heyetinde bulunan Ergün Olgun da birer konuşma yapacak. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23