DP, 34’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla onur gecesi düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber
Demokrat Parti'nin (DP), 34’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bu akşam onur gecesi düzenliyor.
DP Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Girne Elexus Otel'de saat 19.30'da başlayacak gecede partinin 50’nci kuruluş yılına uzanan yolculuğunun başlatılacağını belirtti.
Akpınar, etkinliğin, 34 yıl boyunca oluşturulan siyasi mirasın, devlete bağlılığın, demokrasiye inancın ve KKTC’nin geleceğine yönelik ortak sorumluluğun yeniden ifade edileceği tarihi bir buluşma olacağını kaydetti.
DP’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın devlet vizyonunu, milli duruşunu ve halk iradesini siyasetinin temel unsurları olarak benimsediğini ifade eden Akpınar, partinin kuruluşundan bu yana ülkenin en köklü siyasi hareketlerinden biri olduğunu söyledi.
DP’nin ekonomi, eğitim, turizm, üretim ve halkın refahının artırılmasına yönelik çalışmalarda sorumluluk üstlendiğini kaydeden Akpınar, partinin yalnızca geçmişi temsil etmediğini, ülkenin geleceğini planlayan ve istikrarı önceleyen bir siyasi hareket olduğunu belirtti.
- “Bizim siyaset anlayışımız makamların değil, hizmetin siyasetidir”
Genel Başkan Fikri Ataoğlu başta olmak üzere partinin kuruluşundan bu yana görev yapan genel başkanlara, merkez yönetim kurullarına, milletvekillerine, bakanlara, örgütlere ve parti çatısı altında emek verenlere teşekkür eden Akpınar, hayatını kaybeden parti mensuplarını da andı.
En büyük teşekkürün ise ülkesine sahip çıkan halka olduğunu kaydeden Akpınar, “50’nci kuruluş yılımıza doğru yürürken birlik içinde, ortak akılla ve demokratik değerlerden ayrılmadan devletimize ve halkımıza hizmet etmeye aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bizim siyaset anlayışımız makamların değil, hizmetin siyasetidir.” dedi.
Benzer haberler
Featured
Nepal'deki selin ardından 10 gündür mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı
Güney'de her bin 700 öğrenciye, bir rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni düşüyor
Polis Lefkoşa-Gazimağusa ana yolunu kullanacak sürücüleri uyardı
Gemi kazasında hayatını kaybeden Elmas Demir'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi
Nöbetçi eczaneler (5 Eylül 2026)
Trafik cezaları geçiş noktalarında dağıtılmaya devam ediliyor
Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu
Mısır’ın çağrısıyla Güney Kıbrıs ve Yunanistan olağanüstü üçlü zirve gerçekleştirecek
Akpınar “Filo Jet faciası herkesin ortak meselesidir”


