'Dörtlü hükümet, gerçekleri gizleyerek bir yere varamayacak'
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
KTÖS bugün meclis önünde basın toplantısı gerçekleştirerek "Dörtlü hükümeti buradan uyarırken toplum önüne çıkıp, bu gerçekleri açıkça paylaşmaları çağrısı yapmayı toplumsal bir görev bilmekteyiz." denildi.
Yapılan açıklama şu şekilde: "Göreve geldiği on bir aydan bu yana Türkiye’nin ambargosu nedeni ile somut icraat ortaya koyamayan dörtlü koalisyon hükümeti, toplum önüne çıkıp, gerçekleri paylaşmaktan da ısrarla kaçmaktadır. Her soruna geçici çözümlerle yanıt vermeye çalışan dörtlü hükümet, gerçekleri gizleyerek bir yere varamayacaktır. Özellikle;- Adamızın kuzeyine sistematik nüfus taşınarak vatandaşlık verilmesi ile ilgili hükümet somut bir duruş gösterememektedir. Daha çok nüfus daha çok bütçe harcaması gerektirdiğinden, yığılan nüfusun mali yükü Kıbrıs Türk Toplumunun sırtına yüklenmektedir.
- Türk Lirası kullanımı nedeni ile son üç yılda çalışanların döviz bazında alım gücü %63 gerilemiştir. Çalışanların cebinden çalınan bu para, Türkiye’ye aktarılmaktadır. 1975 yılından beri Türk Lirası kullanımı nedeni ile Türkiye’ye devalüasyon vergisi ödemekteyiz. Bu kısır döngü ortadan kaldırılmalıdır. Bunun için stabil bir muhasebe birimi olan Euro’ya geçilebileceği gibi Türk Lirası’nın eriyerek sebep olduğu hayat pahalılığı, eşel mobil sistemi ile her ay maaşlara yansıtılmalıdır.
- Türkiye ekonomisinin aşırı dış borçlanma yüzünden girdiği ekonomik kriz nedeni ile mevduat faizlerinin artırılması, Türk Lirası’nı kullanan bizleri de çok zor bir duruma sokmuştur. Borçlar artan faizler nedeni ile ödenemeyecek noktaya hızla gelmektedirler. Bizler artan faiz oranları ile birlikte Türkiye’ye faiz vergisi de vermekteyiz. Merkez Bankası halkımızın faiz artırımı ile Türkiye’ye faiz vergisi vermesine göz yumarken, kooperatiflere üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Bu da yetmezmiş gibi hükümet ve Merkez Bankası’nın başındaki TC’li müdür, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’taki şube bankalarının mevduatları Türkiye’ye kaçırmasına çanak tutmaktadırlar
- Dörtlü koalisyon hükümeti eğitim ve sağlık alanlarında da somut adımlar ortaya koymamıştır.
Benzer haberler
Featured
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu!
İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı!
Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak
Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti
Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması
Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi
Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir"
Azra, Türkiye ikinciliğine atladı



