Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İran "Hürmüz Boğazı müzakereleri son aşamada, Boğaz'ın açılması ABD'nin tutumuna bağlı" Stresten 2 binden fazla sipariş verdi, tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ağustos 2026) UEFA, FIFA organizasyonlarını boykot kararından geri adım atmadı SpaceX roketi Ay'a çarptı Batı Nil virüsü: Yunanistan’da son haftalarda vakalarda artış görüldü GÜÇ-SEN “Silo kazasına benzer bir felaketle karşı karşıya kalınmaması adına harekete geçtik” 34'üncü Devlet Fotoğraf Yarışması sergisi 19 Ağustos’ta açılacak Borsa günü yüzde 0,70 değer kazanarak tamamladı Kıbrıs Türk Genç Hekimler Derneği, Türkiye ve Avrupa’da temsilcilik açtı Bilinçli ve verimli klima kullanımı enerji tüketimini azaltıyor Küresel piyasalar yön arayışında İskele’de, ilk kez uluslararası maraton düzenleniyor Bakanlık’tan yasağa aykırı uygulamalara tanık olan vatandaşlara ihbar çağrısı KTTB “Ülkede adeta sevkler üzerine kurulu bir sağlık sistemi oluştu” Girne'deki cinayete ilişkin detaylar ortaya çıktı! Euro banknotları yeniden tasarlanıyor ABD'de salmonella salgını 27 eyalete yayıldı: Sebebi jalapeno biberleri olarak gösteriliyor Aral Moral “Yurttaşlık Yasası güncellenmeli” Girne'deki cinayet zanlıları mahkemeye çıkarıldı! İran "Hürmüz Boğazı müzakereleri son aşamada, Boğaz'ın açılması ABD'nin tutumuna bağlı" Stresten 2 binden fazla sipariş verdi, tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ağustos 2026) UEFA, FIFA organizasyonlarını boykot kararından geri adım atmadı SpaceX roketi Ay'a çarptı Batı Nil virüsü: Yunanistan’da son haftalarda vakalarda artış görüldü GÜÇ-SEN “Silo kazasına benzer bir felaketle karşı karşıya kalınmaması adına harekete geçtik” 34'üncü Devlet Fotoğraf Yarışması sergisi 19 Ağustos’ta açılacak Borsa günü yüzde 0,70 değer kazanarak tamamladı Kıbrıs Türk Genç Hekimler Derneği, Türkiye ve Avrupa’da temsilcilik açtı Bilinçli ve verimli klima kullanımı enerji tüketimini azaltıyor Küresel piyasalar yön arayışında İskele’de, ilk kez uluslararası maraton düzenleniyor Bakanlık’tan yasağa aykırı uygulamalara tanık olan vatandaşlara ihbar çağrısı KTTB “Ülkede adeta sevkler üzerine kurulu bir sağlık sistemi oluştu” Girne'deki cinayete ilişkin detaylar ortaya çıktı! Euro banknotları yeniden tasarlanıyor ABD'de salmonella salgını 27 eyalete yayıldı: Sebebi jalapeno biberleri olarak gösteriliyor Aral Moral “Yurttaşlık Yasası güncellenmeli” Girne'deki cinayet zanlıları mahkemeye çıkarıldı!
Dolar
Euro
Sterlin

'Dörtlü hükümet ateşle oynamaktadır'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Dörtlü hükümet ateşle oynamaktadır'

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) hükümetin öğretmen sendikalarını dışlayarak, bazı sendikalarla yeni kamu görevlileri yasasını oluşturmak için bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiğini ileri sürerek bunu eleştirdi. Sendika, hükümetin  sendikaları bölerek önce “Kamu Reformu Yasası’nı” daha sonra da “Öğretmenler Yasası ve Kamu Sağlık Çalışanları Yasası”nı değiştirmek isteyeceğini, ardından da TC ile ekonomik paketi imzalayarak çalışanların çalışma koşulları, mali ve özlük haklarını gerileteceğini savundu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yazılı açıklamasında “Türkiye’den dayatılan” ekonomik paketler her gündeme geldiği zaman ‘Kamu Yönetimi Reformu Yasası’ ve KIB-TEK’in Türkiyeli şirketlere “peşkeş çekilmesinin” de konuşulmaya başlandığını savundu. Teşvik ve ranttan beslenen ganimet zenginlerinin Türkiye’den bir yıldan fazla bir süre para alınmaması nedeniyle rantları kesildiği içinseslerini yükseltmeye başladığını da iddia eden Elcil, hükümetin rant kesimini memnun edebilmek için kendine yakın sendikalarla görüşerek çalışanların haklarını budayacağını, Göç Yasası’nı kalıcı hale getirecek olan “Kamu Reformu Yasası’nı” alelacele meclise gönderdiğini öne sürdü. Elcil açıklamasında  şunları ifade etti: “Bu yasa tüm çalışanları ve sendikaları ilgilendirmesine rağmen hükümet öğretmen sendikalarını dışlayarak, başta Sendikal Platform üyesi KTAMS olmak üzere, KAMUSEN ve bazı sendikalar ile yeni kamu görevlileri yasasını oluşturmak için bir dizi görüşmeler gerçekleştirmiştir. Sendikalar, öğretmen sendikalarını dışlayan Hükümetin ‘böl parçala yönet’ anlayışına bilerek veya bilmeyerek hizmet etmiştirler. Dörtlü hükümet ateşle oynamaktadır. Hükümet siyasi irademizi hiçe sayıp, Türkiye’den dayatılan ekonomik paketleri uygulamak isteyerek, doymak bilmez rant ve teşviklerden beslenen ganimetçi sermayeyi doyurmaya çalışmaktadır. Sendikalar bu oyunun parçası olmamalı ve ganimetçi sermayenin doymak bilmez iştahına Kıbrıs Türk toplumunun geleceğini tehlikeye atmamalıdırlar. Devletten aldıkları teşvik ve rantlarla lüks yaşam süren, vergi vermeyen, köle çalıştıran ve Türkiye’den para alınarak Kıbrıs Türk toplumunu dilenciye dönüştürüp, Türkiye’ye bağımlı kılanların oyununa dur demeye devam edeceğiz. Bu dayatmayı kabul eden buna çanak tutan ve bundan geçinenler toplumu yok oluşa sürükleyen işbirlikçilere karşı toplumsal mücadeleyi örgütlemeye kararlıyız”.

Benzer haberler

Featured
İran "Hürmüz Boğazı müzakereleri son aşamada, Boğaz'ın açılması ABD'nin tutumuna bağlı" 6 Ağu 2026 22:01 Stresten 2 binden fazla sipariş verdi, tutuklandı 6 Ağu 2026 21:47 Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ağustos 2026) 6 Ağu 2026 21:40 UEFA, FIFA organizasyonlarını boykot kararından geri adım atmadı 6 Ağu 2026 21:33 SpaceX roketi Ay'a çarptı 6 Ağu 2026 21:16 Batı Nil virüsü: Yunanistan’da son haftalarda vakalarda artış görüldü 6 Ağu 2026 21:07 GÜÇ-SEN “Silo kazasına benzer bir felaketle karşı karşıya kalınmaması adına harekete geçtik” 6 Ağu 2026 20:51 34'üncü Devlet Fotoğraf Yarışması sergisi 19 Ağustos’ta açılacak 6 Ağu 2026 20:46 Borsa günü yüzde 0,70 değer kazanarak tamamladı 6 Ağu 2026 19:26