Domates ve molehiyada limit üstü, maydanozda ise tavsiye dışı koruma ürünü

Voice Kıbrıs Haber
Tarım Dairesi’nin 17-23 Haziran tarihleri arasında yapılan ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarına göre Mağusa’daki domates; Bostancı’daki molehiya, Tepebaşı’ndaki domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edilerek, ürünlerin hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.
Tepebaşı’ndaki maydanozda ise tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edilerek, ürünün imhasına karar verildi.
Tarım Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, analiz edilen 20 ithal ürünün temiz; analiz edilen 20 yerli ürünün 4’ünde limit üstü bitki koruma ürünü, 1’inde de tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildiği kaydedildi.
İthal ve yerli ürünlerden numune alınarak Devlet Laboratuvarı'nda yapılan analizler neticesinde çıkan sonuçlar Avrupa Birliği'nde kullanılan Pestisit Kalıntı Limitlerine göre değerlendirildi.
Benzer haberler
Featured
Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız"
Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü
Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı”
KTTB "Çocuklar okula başlamada uyum güçlüğü yaşayabilirler"
Eşini öldürdüğünü itiraf eden şahsa 3 gün tutukluluk emri
Elektrik paneline giren kediyi kurtarmaya çalışan genci elektrik çarptı
Damianos “GSI projesini desteklemeyi istiyoruz”
Alsancak'ta park halindeki araçta yangın
İsrail’in savunma sanayisi Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösterme niyetinde


