“Doğrudan alımda 75 Dolar olan fiyat, pazarlık usulünde 45 Dolara düştü”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'na (Kıb-Tek) 200 bin metrik ton akaryakıt temini ve taşınması için dün yapılan pazarlık usulü ihaleyi, ton başına 45 ABD Doları 9376 Cent telkif veren İçkale Petrol kazandı.
Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklama yapan Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halis Üresin, “İhaleyi pazarlık usulüyle yapmak yerinde bir karardı. İyi bir yarış oldu. Doğrudan alımda 75 Dolar olan fiyat, pazarlık usulünde 45 Dolar'a düştü” dedi.
Üresin, yedi şirketten üçünün teknik nedenlerle ihaleden elendiğini, kalan dört şirketten ikinci teklif aldıklarını, bu şirketler arasında yer alan Gulf Banker Petrol’ün de kriterler nedeniyle değerlendirme dışı kaldığını belirtti.
Gerekçeli kararın yasa gereği katılımcılara, taraflara ve Kıb-Tek’e bildirileceğini söyleyen Halis Üresin, sonucun hayırlı olmasını diledi.
-İlk teklifler
İlk oturumda ton başına verilen teklifler 45 Dolar'la 60 Dolar arasında değişmiş, Gulf Banker Petrol 45 Dolar 95 Cent, İçkale 58 Dolar, Sülem Sistem 49 Dolar ve Sidereal 60. 88 Dolar teklifte bulunmuştu.
-İkinci tur teklifler
İhalede verilen ikinci tekliflerde Sidereal Lines Ltd 45 Dolar 95 Cent, Sülem Sistem Elektrik Ltd 19 Dolar 80 Cent, İçkale Sosyal Hizmetler Taşımacılık 45 Dolar 9376 Cent ve Gulf Banker Petrol 30 Dolar teklif sundu. Gulf Banker Petrol, kriterlere uymadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı kaldı.
Benzer haberler
Featured
Fransa'da olası Sarı Yelekliler eylemlerine karşı 70 bin polis ve jandarma görev yapacak
Lefkoşa Gençlik Derneği, “Gençler Soruyor” etkinliği düzenliyor
Futbol efsanesi Ronaldinho, 46 yaşında sahaya dönüyor
Saatler bu gece geri alınacak
Doktor gibi teşhis koyan yapay zeka geliştirildi
Rubio'dan Kübalılara çağrı "CIA ile işbirliği yapın"
Altında haftalık kayıp yüzde 4’ü aştı
Bugün hava nasıl olacak? (24 Ekim 2026)
Fransa'da olası Sarı Yelekliler eylemlerine karşı yarın 70 bin polis ve jandarma görev yapacak




