Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
En son hava durumu tahminleri (27 Haziran 2026) Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü! Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bir öneri ile üç yasa tasarısını görüştü Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026) Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" En son hava durumu tahminleri (27 Haziran 2026) Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü! Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bir öneri ile üç yasa tasarısını görüştü Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026) Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?"
Dolar
Euro
Sterlin

Dizdarlı artan grip salgını ile ilgili açıklama yaptı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Dizdarlı artan grip salgını ile ilgili açıklama yaptı

Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, soğuk havanın da etkisiyle artış gösteren grip salgınının mevsimsel olduğunu söyledi.

Bülent Dizdarlı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, son günlerde artan grip vakalarıyla ilgili açıklama yaptı. Dizdarlı, Acil servislere çok sayıda grip vakası gittiğini belirterek, bunun mevsimsel bir grip salgını olduğunu vurguladı. Dizdarlı, “Aslında acil servisler gripli hastalarının çözüm yeri değildir. Mevsimsel olarak bir grip salgını vardır. Ancak bu mevsim içinde beklenen bir durumdur. Geçmiş yıllardaki kuş veya domuz gribi gibi adlandırılan griplerle alakası yoktur. Adı geçen bu grip türlerine karşı da, toplumsal bağışıklık artmıştır.”diye konuştu. Bülent Dizdarlı, “Ne var ki bu sözlerimden bu yılki mevsimsel gribi küçümsediğim ya da önemsemediğim sanılmasın. Aksine her grip türü dikkate alınmalıdır. Bu yıl yaşanan mevsimsel grip, insanı yatağa düşüren, ateş, titreme, halsizlik, eklem ve baş ağrılarının yanı sıra burun tıkanıklığı, burun akıntısı ile başlamaktadır.” Dedi. Dizdarlı açıklamasında, grip hastalığının bu safhasında Dünya sağlık örgütünün, insanlara evlerinde istirahat etmelerini, bol sulu gıda alarak ılık ortamda kendilerini muhafaza etmelerini önerdiğini belirtti. Dizdarlı, gribin kesinlikle antibiyotikle geçen bir hastalık olmadığına da dikkat çekerek, “Bu nedenle antibiyotik kullanılması hata olur. İstirahatin yanı sıra ateş düşürücü ve ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz. Evde uyguladığınız bu tedaviye rağmen 72 saat sonunda ateş titreme halsizlik varsa , veya bu saatler dolmadan nefes darlığı ve balgamlı öksürük veya kulak ağrısı başlamışsa mutlaka uzman bir hekime görünmelisiniz. Bu durum sizde gribin bir komplikasyonu olarak pnomoni (zatürre) veya orta kulak iltihabına dönüşüm olduğunun ilk belirtileri olabilir.”dedi. Bülent Dizdarlı, Uzman hekimin vereceği tedavinin harfiyen uygulanması ve ilaçlar bitene kadar kullanılması gerektiğini belirtti. Dizdarlı, önemli olanın gribe hiç yakalanmamak olduğunu ifade ederek, “Benim tecrübem 20 kasım 10 şubat tarihleri arasında bu salgının devam edeceğidir. Tavsiyem özellikle yaşlıların ve direnci düşük insanların kalabalık ortamlarda mecbur kalmadıkça bulunmamalarıdır.”ifadelerini kullandı. “Zira bu grup insanımız bu hastalığı diğer gruplara göre çok daha zor atlatmaktadır. Kayıplarda bu grup içinden yaşanmaktadır.”diyen Doktor Dizdarlı, “Biliyorum bir nevi ev hapsi öneriyorum ama bu kadar yıllık deneyimimle de özellikle aşı da yaptırmamış yaşlılarda, bu önerinin arkasındayım. Telafisi olmayacak şeyler yaşanacağına bu periyodu izole geçirmenin hiçbir sakıncası olmayacağını düşünüyorum. Herkese bol sağlık diliyorum”dedi. (BRT)

Benzer haberler

Featured
En son hava durumu tahminleri (27 Haziran 2026) 2026-06-27 08:15:50 Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi 2026-06-26 22:04:00 Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor 2026-06-26 22:00:19 Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü! 2026-06-26 21:55:23 Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi 2026-06-26 21:40:51 Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" 2026-06-26 21:21:45 Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026) 2026-06-26 21:18:56 Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı 2026-06-26 20:50:30 TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" 2026-06-26 20:46:10