Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Milli Eğitim Bakanlığı ile taşımacılar arasında protokol imzalandı Brent petrol 101,78 dolardan işlem görüyor BM Genel Kurulu’nun 81. oturumu yarın New York'ta başlıyor Köroğlu “Yeni taş ocağı izinlerinin gündeme getirilmesi kabul edilemez” Reynar "75 yıllık Şirketler Yasası ile dijital ekonomi yönetilemez" Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden okullarda su güvenliği ve gıda hijyeni denetimi Özersay "Yolsuzluklara karşı atılması gereken en önemli adım her şeyin şeffaf şekilde kamuoyuna açıklanmasıdır" Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi Münhali için başvurular başladı Türk Hava Kuvvetleri, Kıbrıs’ın güneyinde eğitim uçuşu yaptı Küçük "Gecikmiş adalet, adalet değildir" Adana'da deprem! Yeni Lefkoşa Atık Su Arıtma Tesisi’ndeki güneş enerjisi santrali hizmete girdi İncirli “Son beş yılda yaşananların da peşine düşülecek. Yapanın yanına kar kalmayacak" Güney Kıbrıs turizminde yılın ilk 7 ayında yüzde 8’lik düşüş Baybora "KTÖS, haksız kesintiler hakkında gerekli süreçlerin başlatılması için her türlü hukuki girişimde bulunacaktır" İncirli “CTP açık ara birinci partidir; seçimlerin tümüne hazırdır” Güney’de kadın ve erkek çalışanlar arasındaki maaş eşitsizliği gündemde Muhit Vakfı “Gelişiyoruz Akademisi 2027” programı 6 Ekim’de başlayacak Lefkoşa’da “Yavaş Yavaş Surlariçi” etkinliği düzenlendi Bengihan “Bu yönetim anlayışını bir daha geri gelmemek üzere tarihe gömmek boynumuzun borcudur" Milli Eğitim Bakanlığı ile taşımacılar arasında protokol imzalandı Brent petrol 101,78 dolardan işlem görüyor BM Genel Kurulu’nun 81. oturumu yarın New York'ta başlıyor Köroğlu “Yeni taş ocağı izinlerinin gündeme getirilmesi kabul edilemez” Reynar "75 yıllık Şirketler Yasası ile dijital ekonomi yönetilemez" Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden okullarda su güvenliği ve gıda hijyeni denetimi Özersay "Yolsuzluklara karşı atılması gereken en önemli adım her şeyin şeffaf şekilde kamuoyuna açıklanmasıdır" Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi Münhali için başvurular başladı Türk Hava Kuvvetleri, Kıbrıs’ın güneyinde eğitim uçuşu yaptı Küçük "Gecikmiş adalet, adalet değildir" Adana'da deprem! Yeni Lefkoşa Atık Su Arıtma Tesisi’ndeki güneş enerjisi santrali hizmete girdi İncirli “Son beş yılda yaşananların da peşine düşülecek. Yapanın yanına kar kalmayacak" Güney Kıbrıs turizminde yılın ilk 7 ayında yüzde 8’lik düşüş Baybora "KTÖS, haksız kesintiler hakkında gerekli süreçlerin başlatılması için her türlü hukuki girişimde bulunacaktır" İncirli “CTP açık ara birinci partidir; seçimlerin tümüne hazırdır” Güney’de kadın ve erkek çalışanlar arasındaki maaş eşitsizliği gündemde Muhit Vakfı “Gelişiyoruz Akademisi 2027” programı 6 Ekim’de başlayacak Lefkoşa’da “Yavaş Yavaş Surlariçi” etkinliği düzenlendi Bengihan “Bu yönetim anlayışını bir daha geri gelmemek üzere tarihe gömmek boynumuzun borcudur"
Dolar
Euro
Sterlin

Diyabet farkındalığı için bir dizi etkinlik düzenleniyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Diyabet farkındalığı için bir dizi etkinlik düzenleniyor
Reklam

Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri (Undistricted Cyprus/Provisional District 135), diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, Diyabet Derneği, Diyetisyenler Birliği ve Fizyoterapistler Birliğinin katkılarıyla bir dizi etkinlik düzenliyor.

Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Diyabet Komitesi Başkanı Ln. Süreyya Gürses'in açıklamasına göre, Lionlar ve diğer katılımcılar 13 Kasım Pazartesi günü Lefkoşa’da Girne Kapısı- Kuğulu Parkta saat 10.00’da toplanarak, Atatürk büstü önünde diyabete farkındalık hakkında basın açıklaması yapacak. Ardından saat 11.00’de bando eşliğinde Girne Kapısından Atatürk Meydanı’na (Sarayönü) doğru yürünecek.

Sarayönü Meydanında kurulacak stantlarda arzu eden Lionlara ve halka Diyabet Derneği yetkililerince kan şekeri ölçümü yapılacak, Fizyoterapistler Derneği yetkilileri meydanda toplu egzersiz yaptıracak, Diyetisyenler Birliği’nce de sağlıklı beslenme önerilerinde bulunulacak. Etkinlik saat 13.00’te sona erecek.

14 Kasım Salı günü Lions Kulüplerinin bulunduğu Lefkoşa, Girne, Mağusa ve Güzelyurt’ta seçilen ortaokullarda eş zamanlı olarak diyetisyenler tarafından, “Ergenlik Döneminde Yeterli ve Dengeli Beslenme” konulu seminerler düzenlenecek.

16 Kasım Perşembe Atatürk Öğretmen Akademisi’nde öğretmen adaylarına yönelik, Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Umut Maraşuna ve Diyetisyen Yrd. Doç. Dr. Sabiha Gökçen Zeybek’in konuk konuşmacı olduğu “Yaşam Boyu Beslenme” konulu bir seminer yapılacak.

Benzer haberler

Featured
Milli Eğitim Bakanlığı ile taşımacılar arasında protokol imzalandı 21 Eyl 2026 15:42 Brent petrol 101,78 dolardan işlem görüyor 21 Eyl 2026 15:39 BM Genel Kurulu’nun 81. oturumu yarın New York'ta başlıyor 21 Eyl 2026 15:36 Köroğlu “Yeni taş ocağı izinlerinin gündeme getirilmesi kabul edilemez” 21 Eyl 2026 15:32 Reynar "75 yıllık Şirketler Yasası ile dijital ekonomi yönetilemez" 21 Eyl 2026 15:29 Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden okullarda su güvenliği ve gıda hijyeni denetimi 21 Eyl 2026 15:25 Özersay "Yolsuzluklara karşı atılması gereken en önemli adım her şeyin şeffaf şekilde kamuoyuna açıklanmasıdır" 21 Eyl 2026 15:20 Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi Münhali için başvurular başladı 21 Eyl 2026 15:16 Türk Hava Kuvvetleri, Kıbrıs’ın güneyinde eğitim uçuşu yaptı 21 Eyl 2026 15:03