Dipkarpaz’daki Kıbrıslı Rumlara konut yardımı yeniden başlıyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu, “Rizokarpaso” (Dipkarpaz) bölgesinde ikamet eden Kıbrıslı Kıbrıslı Rumlara, konut inşası/edinmesi için maddi yardım verilmesini öngören planın yeniden başlatıldığını açıkladı.
Haravgi gazetesinin haberine göre, Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısı sonrasında açıklamada bulunan Yoannu, Dipkarpaz’da ikamet eden Kıbrıslı Rumların konut edinmeleri için uygulanan ve 15 bin Euro’ya kadar maddi desteği öngören planın yeniden devreye sokulduğunu açıkladı.
Söz konusu plandan 2021-23 yılları arasında söz konusu ödenekten 34 evin faydalandırıldığını ve toplamda 438 bin 500 Euro ödenek verildiğini belirten Yoannu, “Mahsur vatandaşlarımızı desteklemek amacıyla söz konusu planı yeniden aktif hale getirdik” şeklinde konuştu.
Yoannu bir soru üzerine ise, sadece Dipkarpaz sakinlerinin bu ödenekten yararlanabileceklerini vurguladı.
Benzer haberler
Featured
Ormanlık ağaçlandırma alanında korkutan yangın: 30 dönümlük alan kül oldu!
Guterres "Kıbrıs ziyaretim, çözüm arayışının her zamankinden daha acil olduğunu gösterdi"
Hamas "Gazze'de kapsamlı ateşkes anlaşmasını kabul ettik"
Ceuta'da düzensiz göçmen krizi: En az 18 kişi hayatını kaybetti
Döviz piyasalarında günün son rakamları (31 Temmuz 2026)
Üstel'den 5 yaş üstü araçlar için net mesaj "Af uzatılmayacak"
Taçoy “AB’nin durması gereken nokta sorgulanmalı”
Borsa günü yüzde 1,24 değer kazanarak tamamladı
CTP Gençlik Örgütü Lefke İlçesi’nde yeni dönem


