Dinçyürek "Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi 2027’nin sonunda açılacak"

Voice Kıbrıs Haber
Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Lefkoşa Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak, binanın 2027'nin sonunda hizmet vermeye başlayacağını belirtti.
Dinçyürek yaptığı açıklamada, "Bugün adamızın sağlıktaki yeni amiral gemisi Lefkoşa Devlet Hastanesi inşaatındayız. Gördüğünüz gibi inşaat tüm hızıyla devam etmektedir. Her geçen gün bir kat daha çıkıyor.” ifadesini kullandı.
İç odaların ve bölümlerin yanı sıra tuğla inşaatının tamamlanması aşamasına gelindiğini belirten Dinçyürek, “2026'nın sonunda kaba inşaatı bitecek ve 2027'nin sonunda hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

Dinçyürek, Türkiye’nin desteğinin sürdüğünü vurgulayarak, “Her projede olduğu gibi bu projede de her türlü desteği bizlerden esirgemeyen Ana vatan Türkiye'ye teşekkür ederim. KKTC'ye şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Ada genelinde en üst düzeyde sağlık hizmeti sunulması amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirten Dinçyürek, en üst düzeyde sağlık hizmeti vermek için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Borsa günü yüzde 0,82 değer kazanarak tamamladı
EL-SEN ile Kıb-Tek arasında uzlaşıya varıldı, grev sona erdi
Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi bugün yeniden toplandı
Hasipoğlu “Dokuz çalışanı işten çıkarma bildirimini bu haliyle kabul etmeyeceğiz”
Dünya Bankası tarafından hazırlanan 2026 Makroekonomik İzleme Raporu açıklandı
Güney Kıbrıs’ta birçok günlük tüketim ürününde fiyat artışı yapıldı
Gönyeli'de iş kazası: Ağır yaralanan 62 yaşındaki işçi yoğun bakıma kaldırıldı
Liderler Pile Festivali'ne katılıyor
Nöbetçi eczaneler (13 Ekim 2026)



