Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi Örgütlerden "Federal Çözüm Hemen Şimdi” sloganıyla eylem… YKS KKTC kontenjanları YÖK’te onaylandı: 344 alanda 655 kontenjan CHP Grup Başkanı Özel, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldi Gül "Kıbrıs’ın geleceğini Brüksel’in kararları değil, Kıbrıs Türkünün özgür ve meşru iradesi belirleyecektir" Hava sıcaklığı 43 dereceye kadar çıkacak Brent petrol 90 dolar sınırını devirdi KTOEÖS "Bakanlık yeni öğretim yılını yine kaosla başlatacak" Türkiye Kıbrıs adasına çekilecek doğalgaz hattı için Akdeniz'de Navtex duyurdu Nöbetçi eczaneler (22 Temmuz 2026) KTSO, “Nakit Akışı ve Bütçe Yönetimi Semineri” düzenledi Hasipoğlu “Aşırı sıcaklarda çalışanlarımızın sağlığını korumak önceliğimizdir” Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi Örgütlerden "Federal Çözüm Hemen Şimdi” sloganıyla eylem… YKS KKTC kontenjanları YÖK’te onaylandı: 344 alanda 655 kontenjan CHP Grup Başkanı Özel, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldi Gül "Kıbrıs’ın geleceğini Brüksel’in kararları değil, Kıbrıs Türkünün özgür ve meşru iradesi belirleyecektir" Hava sıcaklığı 43 dereceye kadar çıkacak Brent petrol 90 dolar sınırını devirdi KTOEÖS "Bakanlık yeni öğretim yılını yine kaosla başlatacak" Türkiye Kıbrıs adasına çekilecek doğalgaz hattı için Akdeniz'de Navtex duyurdu Nöbetçi eczaneler (22 Temmuz 2026) KTSO, “Nakit Akışı ve Bütçe Yönetimi Semineri” düzenledi Hasipoğlu “Aşırı sıcaklarda çalışanlarımızın sağlığını korumak önceliğimizdir”
Dolar
Euro
Sterlin

Dinçyürek “Maymun Çiçeği salgınına karşı gerekli tüm tedbirler alınıyor”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Dinçyürek “Maymun Çiçeği salgınına karşı gerekli tüm tedbirler alınıyor”

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Maymun Çiçeği virüsü vakaları hakkında açıklamalarda bulundu. Dünyadaki durumu değerlendirdiklerini belirten Dinçyürek, Sağlık Bakanlığı bünyesinde Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesinin geniş kapsamlı toplantılar yaptığını ve gerekli önlemlerin alındığını ifade etti. Halkın bilinçlendirilmesi ve ülkemizde olası vakaların önlenmesi konusunda alınacak tedbirler ve izlenecek yol belirlendi diyen Dinçyürek, ülkemizde olası bir vaka görülmesi halinde uygulanacak planlar ve alınacak önlemlerin değerlendirildiğini kaydetti. Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’in talimatı ile, 15 Ağustos 2024 tarihinde Sağlık Bakanlığı bünyesinde Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi, Maymun Çiçeği virüsü gündemiyle geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi. Toplantıda gerekli önlemler belirlendi, halkın bilinçlendirilmesi ve olası vakalara karşı izlenecek yol haritası oluşturuldu. Yakın coğrafi bölgelerde (Türkiye, Güney Kıbrıs gibi) şu ana kadar Maymun Çiçeği virüsü tespit edilmediğini belirten Dinçyürek, kendi talimatıyla dört saatlik bilimsel bir toplantı yapıldığını ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdiğini açıkladı. Bilimsel ve teknik açıdan yapılan bu toplantı sonucunda henüz bir vaka tespiti yapılmadığını, ancak halkın bilgilendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması adına tüm çalışmaların masaya yatırıldığını kaydetti. Dinçyürek, kamuoyunun , gerekli görülen her noktada bilgilendirileceğini kaydetti.

Benzer haberler

Featured
Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı 2026-07-22 22:12:03 BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" 2026-07-22 22:07:38 Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu 2026-07-22 22:03:41 Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi 2026-07-22 21:57:26 OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı 2026-07-22 21:51:08 Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) 2026-07-22 21:44:48 Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı 2026-07-22 21:36:00 Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı 2026-07-22 21:28:30 Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi 2026-07-22 21:01:00