Dimitriu, Kapalı Maraş’taki gelişmelerden endişeli
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
DİSİ Başkanı Annita Dimitriu, Kapalı Maraş’taki otellerin yeniden açılması olasılığının kendilerini endişelendirdiğini ve bu gelişmenin herkesi düşündürmesi gerektiğini söyledi.
Alithia gazetesinin haberine göre, Kapalı Maraş’taki 4 otelin bir işadamı tarafından satın alındığı ve 2025 yılı itibarıyla bu otellerin müşteri kabul edeceğine dair haberlere tepki gösteren Dimitriu, bu gibi eylemlerin, Kıbrıs sorununun uzlaşılmış zeminde çözülmesine yönelik müzakerelerin yeniden başlaması için gösterilen çabaları baltaladığını kaydetti.
Habere göre, Dimitriu, geçen zamanla birlikte gerek mülkiyet konusunda, gerekse Kıbrıs sorununun diğer boyutlarında yeni oldu-bittiler yaratıldığını belirtti.
Dimitriu, son dönemde meydana gelen gelişmelerin Ulusal Konsey toplantısında görüşülmesi gerektiğini ifade ederek, Ulusal Konsey’in toplanması talebiyle Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’e mektup gönderdiklerini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Meclis Genel Kurul'u genel seçimlerin 6 Aralık'ta yerel seçimlerle birlikte yapılmasını onayladı
Lefkoşa -Girne ana yolunda kaza: Motosikletteki yolcu yaralandı!
DSÖ "Gazze'de tam anlamıyla işleyen bir hastane kalmadı"
Erken genel seçimin tarihi kesinleşti
2026 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Ekim 2026)
Ali Uyanır için kan aranıyor
ABD'li milyarder Bezos, Ay’da kalıcı üs kurmayı planladıklarını açıkladı
Trump "Ara seçimlere kadar İran'a saldırı düzenlemeyeceğiz"



