Dikmen ve Ağırdağ kavşaklarına akıllı sinyalizasyon sistemi kuruluyor

Voice Kıbrıs Haber
Lefkoşa-Girne Bölünmüş Anayolu üzerindeki Ağırdağ ve Dikmen kavşaklarında bulunan sinyalizasyon sistemine ek olarak temmuz ayı sonunda hizmete girmesi ön görülen akıllı (dinamik) kavşak sinyalizasyon sistemi kuruluyor.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, kurulacak iki akıllı (dinamik) kavşak sinyalizasyon sistemi için, Bakanlık'ta ek protokol imzalandı. Protokole, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı adına Bakan Erhan Arklı ve projeyi üstlenen Elnaz Trading Ltd. Direktörü Hasan Paralik imza koydu.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Lefkoşa-Girne Bölünmüş Anayolu’nda bulunan Ağırdağ ve Dikmen kavşaklarına kurulacak olan akıllı sinyalizasyon sistemlerinin bölgedeki kaza riskini ortadan kaldıracağını belirtti.
İçerisinde, saha kabini, akıllı kameralar, trafik yoğunluğunu izleme kamerası bulunan akıllı sinyalizasyon sisteminin Pasha Group tarafından finanse edildiğini söyleyen Arıklı, maliyetin 3 milyon TL olduğunu kaydetti. Arıklı, malzemelerin sipariş edildiğini ve bir aksilik yaşanmaması halinde akıllı sinyalizasyon sisteminin temmuz sonunda hizmete gireceğini ifade etti.
Benzer haberler
Featured
Talih kuşu Girne'de (20 Temmuz 2026 tam liste)
İtalya'da bazı yerlerde aşırı sıcak hava dalgası, bazı bölgelerde ise dolu yağışı etkili oluyor
Afganistan'da şiddetli yağışlar ve ani seller nedeniyle 20 kişi hayatını kaybetti
Borsa günü yüzde 0,64 değer kazanarak tamamladı
Yılmaz’dan uluslararası topluma çağrı “Kıbrıs Türkü’nün sesini duyun, adaletsiz uygulamalara son verin"
Erhürman'dan net mesaj “Müzakere olsun diye müzakere, 5+1 olsun diye 5+1 istemiyoruz”
Uzmanlardan "elektronik sigara" uyarısı
Rusya, Starlink'in rakibi internet uydularının ikinci grubunu fırlattı
Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda resmigeçit töreni düzenlendi



