Devrik lider Beşir’in bavullarından servet çıktı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Sudan’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ve devrik lider Ömer el Beşir’in ailesinin ikametlerinde yapılan aramalar sonucu Beşir’e ait olduğu iddia edilen 5 milyon Sudan poundu, 351 bin dolar ile 6 milyon eurodan fazla para bulundu.
Sudan Başsavcısı Mutasim Mahmoud, görevden alınan Ömer el Beşir’in, kara para aklama ve yasadışı yollardan büyük miktarda döviz bulundurmaktan suçlu bulunduğunu açıkladı.
Basına konuşan yerel kaynaklar Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ve devrik lider Ömer el Beşir’in kardeşlerinin ikametlerinde yapılan aramalar sonucu Beşir’e ait olduğu iddia edilen 5 milyon Sudan poundu, 351 bin dolar ile 6 milyon eurodan fazla para bulundu.
Mahmoud basına yaptığı açıklamada ele geçirilen paranın devlet hazinesine güvenli bir şekilde aktarıldığını belirtti.
Öte yandan Beşir’in çevresine yönelik operasyonların devam ettiği ve bu rakamın çok daha yukarı çıkabileceği de kaydedildi.
Benzer haberler
Dünya
Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı
Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor
Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı
NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm”
İtalya’nın Sicilya ve Sardinya adalarında orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor
Trump "Venezuela ile dünya tarihinin en büyük petrol anlaşmasına imza attık"
Dünyanın en genç tahta çıkan hükümdarı 34 yaşında hayatını kaybetti
15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı
Norveç Kralı Harald 89 yaşında hayatını kaybetti


