Devrik Cumhurbaşkanı ev hapsinden kaçmaya çalıştı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Nijer'de devrik Cumhurbaşkanı Bazum ev hapsinden kaçmaya çalışırken yakalandı.
Nijer'de 26 Temmuz darbesiyle görevden el çektirilip ev hapsine konan Mohamed Bazum'un kaçma girişiminde bulunduğu bildirildi.
Ulusal televizyondan okunan cumhurbaşkanlığı bildirisinde, Bazum'un ailesi ile başkent Niamey'den Nijerya'ya kaçmak için girişimde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Bazum ve ailesinin yabancı bir ülkenin yardımıyla 19 Ekim 2023 gecesi Niamey'den helikopterle Nijerya'ya geçmeyi planladığı ancak başarısız olduğu kaydedildi.
Olayla ilgili soruşturma açıldığı belirtilen bildiride, Bazum’un şu an nerede olduğu konusunda herhangi bir ayrıntı verilmedi.
Nijer’de Cumhurbaşkanı Bazum, 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz’da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükümetinin başına geçmişti.
Benzer haberler
Dünya
İngiltere'de ABD'nin kullandığı askeri üsse saldırı şüphesi: 85 ev tahliye edildi
SpaceX Starship'i ilk kez yörüngeye fırlatmayı deneyecek: Etkileri sarsıcı olabilir
Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı
Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor
Kanada'daki helikopter kazasında 4 kişi hayatını kaybetti
ABD ve Çin'den 30 milyar dolarlık tarife uzlaşısı
İspanyollar konut krizine karşı Madrid'de meydanlara indi
Trump'tan İran'ın 7 günlük teklifine yanıt "Kabul edilemez"



