"Devletin işyerlerini sürekli ve etkin bir şekilde denetlenmesini ve çocukların okullara yönlendirilmelerini bekliyoruz"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu, çocukların çocuk işçiliğine kurban edilmesine karşı olduklarını ifade etti; sosyal devlet kapsamında devletin işyerlerinin sürekli ve etkin bir şekilde denetlenmesini ve çocukların olmaları gereken yere yani okullara yönlendirmelerini beklediklerini vurguladı.
Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu yazılı açıklamasında, geçtiğimiz günlerde Güzelyurt bölgesinde 15 yaşındaki bir çocuğun çalıştığı işyerinde vefat etmesinin kendilerini üzdüğünü ifade etti ve merhumun ailesine baş sağlığı diledi.
Tüm dünyada pandeminin de etkisi ile çocuk işçiliğinde ciddi artış yaşandığı ifade edilen açıklamada, Haziran ayı içerisinde Unicef’in yayınladığı rapora göre, tüm dünyada 63 milyonu kız olmak üzere toplam 160 milyon çocuk işçisi bulunduğu kaydedildi.
Çocukların başta tarım olmak üzere çeşitli alanlarda çalıştığı, bu yıl bu sayının daha da artmasını beklendiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Unicef’e göre çocuk işçiler, çocukluklarını yaşamaktan alıkonularak, ailelerinin geçimine katkıda bulunmak amacıyla çok küçük bir ücret karşılığında tehlikeli ve gelişimlerine zarar veren işlerde istismara açık bir şekilde saatlerce çalışmaktadır.
Ülkemizde de çocukların okul eğitiminden uzaklaştırılarak, ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılmaları bizleri derinden üzmektedir. Ülkemizin de kabul ettiği Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi uyarınca 18 yaşına kadar her insan çocuk sayılmaktadır”.
TAK
Benzer haberler
Featured
İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü
Ayia Napa'da saldırıya uğrayan Kıbrıslı Türk'ün durumu ciddi!
Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı
Dinçyürek, Azerbaycan’da mevkidaşıyla yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirildi
Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“
Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü
Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı”
Üstel “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız kalmasına izin vermeyeceğiz”
Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor"



