Dev-İş’ten Güney Kıbrıs Sosyal Sigortalar sisteminden emekli olan Kıbrıslı Türklere duyuru
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Güney Kıbrıs Sosyal Sigortalar sisteminden emekli olan Kıbrıslı Türklerin, Güney Kıbrıs’taki yeni sağlık sistemine kayıt işlemlerinin federasyon bünyesinde yapılmaya başlandığını duyurdu.
Dev-İş’ten yapılan yazılı açıklamada, Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı’nın belli bir süreden beri Evrensel Sağlık Sigortası (GESY) sistemine geçtiği kaydedilerek, uygulanan bu yeni sistem neticesinde, Güney Kıbrıs Sosyal Sigortalarından emekli olup Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden hak sahiplerinin, adres sorunundan dolayı yeni sağlık sisteminden yararlanma konusunda mağduriyet yaşadığı ifade edildi.
Yaşanan bu mağduriyetin PEO ile birlikte sürdürülen girişimler, görüşmeler ve öneriler neticesinde yaratılan bir formülle giderildiği belirtilen açıklamada, mağduriyet yaşayan hak sahiplerinin yeni sağlık sistemine kayıt işlemlerinin Dev-İş bünyesinde randevu alınarak, yapılmaya başlandığı ifade edildi.
Açıklamada, kayıt işlemleri ve randevu için 0533 844 0538 numaralı telefona başvuru yapılması gerektiği kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Baykallı “Diplomatik alanı Kıbrıs Rum tarafına teslim edenler toplumdan özür dilemeli”
Gram altın 7 bin 100 lirayı geçti
Amcaoğlu “GABFEST'in 8 haftalık yolculuğu başladı”
2 yılda 145 ton balon balığı avlandı
Ülke genelindeki denetimlerde 28 araç trafikten men edildi, 2 sürücü tutuklandı
Nöbetçi eczaneler (22 Ağustos 2026)
Arnavutluktaki maç için 11 yaşındaki kızını evde yalnız bırakan babaya dava okundu
“Hristodulidis BM’yi neden ikna edemiyor”
Seyir halindeki tırda yangın çıktı


