Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Uzay Ajansı, 750 ile bin 650 metre genişliğinde olduğu tahmin edilen bir asteroidin bugün Dünya'nın yakınından geçeceğini açıkladı.
Avrupa Uzay Ajansı , "(152637) 1997 NC1" adlı büyük bir asteroidin bugün Dünya'nın yakınından geçeceğini duyurdu.
Ajans, gök cisminin Dünya için herhangi bir tehdit oluşturmadığını ve olası bir çarpışma ihtimalinin tamamen elendiğini belirtti.
AY UZAKLIĞININ ALTI KATI MESAFEDEN GEÇECEK
Asteroidin bugün Dünya'ya yaklaşık 2 milyon 560 bin kilometre kadar yaklaşması bekleniyor.
Bu mesafe, Dünya ile Ay arasındaki uzaklığın altı katından daha fazla. ESA'ya göre asteroit saniyede yaklaşık 9 kilometre hızla hareket edecek.
1997 yılında keşfedilen asteroidin genişliğinin, yansıttığı güneş ışığına dayalı hesaplamalara göre 750 ila bin 650 metre arasında olduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte ESA, farklı ölçümlerin gök cisminin daha küçük olabileceğine işaret ettiğini belirtti.
TELESKOP VE DÜRBÜNLE İZLENEBİLECEK
Uzmanlar bu büyüklükteki bir gök cisminin Dünya'ya yakın geçişinin yalnızca birkaç yılda bir yaşandığını söylüyor.
Küçük teleskop veya güçlü dürbün kullanan gökyüzü gözlemcileri, asteroit yaklaşırken Kuzey Yarımküre'nin bazı bölgelerinden, geçiş sırasında ise dünyanın büyük bölümünden gözlem yapabilecek.
Asteroit uzaklaşırken ise yalnızca Güney Yarımküre'den görülebilecek. Uzmanlar, gözlem için karanlık gökyüzü koşullarının önemli olduğuna dikkat çekiyor.
Benzer haberler
Dünya
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok"
Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı
Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu
BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı
ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti
Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı
Kuzey Kutbu'nda dev hava kalkanı çöktü: Dondurucu soğuklar erken gelebilir
Rapçi Macklemore, Özgür Filistin Turnesi'nin 9 büyük ABD'li konser arenası tarafından reddedildiğini söyledi
ABD'deki seçimlerde son durum ne?




