Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Seyir halinde bulunan çekici araçta yangın Apartmanda korkutan yangın: 15 kişi dumandan etkilendi! Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı Kolombiya'da can kaybı artıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ağustos 2026) İskele Gençlik Merkezi’nde kurs ve kulüp kayıtları başladı Din İşleri Başkanlığı "2027 yılı Hac ön kayıtları için son tarih 28 Ağustos" YDP, yeni seçim yasasının görüşüleceği komite toplantısına katılmayacağını açıkladı Borsa günü yüzde 0,16 değer kazanarak tamamladı Meta 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı Yunanistan'daki orman yangını evlere sıçradı İncirli "Kamu eğitiminin niteliğini yükselten bir eğitim sistemi kuracağız" İran “Hürmüz Boğazı hala kapalı ve şartlarımız kabul edilene kadar açılmayacak” “Hayaller Örülür” Projesi’nin ilk buluşması Haspolat’ta düzenlendi Ercan'daki trafik karmaşasına son verecek uygulama başlıyor Kacır “Türkiye’nin Ay aracını 2027'nin ilk aylarında uzaya göndereceğiz” TCMB yıl sonu enflasyon tahminini iki puan artırdı Dinçyürek "Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi 2027’nin sonunda açılacak" Gönüllüler, Salamis Sulak Alanı’nda temizlik yapacak Pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı olacak Seyir halinde bulunan çekici araçta yangın Apartmanda korkutan yangın: 15 kişi dumandan etkilendi! Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı Kolombiya'da can kaybı artıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ağustos 2026) İskele Gençlik Merkezi’nde kurs ve kulüp kayıtları başladı Din İşleri Başkanlığı "2027 yılı Hac ön kayıtları için son tarih 28 Ağustos" YDP, yeni seçim yasasının görüşüleceği komite toplantısına katılmayacağını açıkladı Borsa günü yüzde 0,16 değer kazanarak tamamladı Meta 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı Yunanistan'daki orman yangını evlere sıçradı İncirli "Kamu eğitiminin niteliğini yükselten bir eğitim sistemi kuracağız" İran “Hürmüz Boğazı hala kapalı ve şartlarımız kabul edilene kadar açılmayacak” “Hayaller Örülür” Projesi’nin ilk buluşması Haspolat’ta düzenlendi Ercan'daki trafik karmaşasına son verecek uygulama başlıyor Kacır “Türkiye’nin Ay aracını 2027'nin ilk aylarında uzaya göndereceğiz” TCMB yıl sonu enflasyon tahminini iki puan artırdı Dinçyürek "Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi 2027’nin sonunda açılacak" Gönüllüler, Salamis Sulak Alanı’nda temizlik yapacak Pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı olacak
Dolar
Euro
Sterlin

Denktaş: Ödenebilir borçlanma yapmaktan çekinilmemesi gerek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Denktaş: Ödenebilir borçlanma yapmaktan çekinilmemesi gerek
Reklam

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde 2020 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı ile ilgili söz alan DP Milletvekili Serdar Denktaş, iç borçlanmanın ihtiyaç duyulan oranda yapılması, ödenebilir borçlanma yapmaktan çekinilmemesi gerektiğini ifade etti.

DENKTAŞ DP Milletvekili Serdar Denktaş, Maliye Bakanlığı ekibinin kendi bakanlık dönemiyle aynı olduğunu, mevcut imkanlarla bütçenin hazırlandığını dile getirdi. Son üç yılda artı bütçe ile sonuçlanan bir dönem geçirildiğini, 2019’un da her şeye rağmen iyi seyrettiğini söyleyen Denktaş, iç borç ödemeye başlamak için protokol imzalanması sürecinin kendi dönemlerinde başladığını ve bu dönemde sonuçlandığını belirtti. Denktaş, iç borçlanmanın ihtiyaç duyulan oranda yapılması, ödenebilir borçlanma yapmaktan çekinilmemesi gerektiğini ifade etti. Denktaş, vergilerdeki değişiklik ve yüzde 2’lik katkı konularının zor şartlarda ekonomik çarkların dönmesini sağladığını kaydetti. “DEVLET HARÇLARI BELLİ ORANDA ARTIRMAK ZORUNDA KALACAK” Devletin harçları belli oranda artırmak zorunda kalacağını söyleyen Denktaş, “Sizin muhalefetteyken bize yaptığınız eleştirileri ben size yapmayacağım. Ülkenin ekonomik koşullarını biliyorum” dedi. Denktaş, ortaya çıkabilecek öngörülmeyen sorunlara yönelik hükümetin yaklaşımlarını çok yakından takip edeceğini belirtti. Ana gelir kaynaklarının turizm, eğitim olduğunu söyleyen Denktaş, mal alarak ülkeye yerleşen yabancıların da gelir getirdiğini ancak bu insanların hayatlarını kolaylaştırmak yerine zorlaştırıldığını, bu durumun değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Denktaş, gelirini ülke bankalarında tutan bu yabancılara vergi muafiyeti sağlanabileceğini kaydetti. 2003 yılında inşaat patlaması sırasında kandırılan yabancıların durumunu gündeme getiren Denktaş, bu mallarla ilgili önerisini Bakanlar Kurulu’ndan geçiremediğini, hükümetin bu öneriyi hayata geçirmesiyle devlet gelirlerinin artırılmasının sağlanabileceğini söyledi. Denktaş, turizm teşviklerinin ülkenin gelirlerinden karşılanması gerektiğini söyleyerek, “Kendi teşviklerimiz kendi kalemlerimizden olmalı” dedi. “YÖNETİMİ MALİYEDE KONTROLÜ TC YARDIM HEYETİNDE OLMALI” Kredi ve yardım alınan tek yerin Türkiye olduğunu, ancak yöntemin değiştirilmesi gerektiğini dile getiren Denktaş, cari harcamalar için katkı talep etmemek, yatırımlar için ise verilecek katkının yılın başında KKTC’nin Merkez Bankası’ndaki hesabına yatırılması ve yönetimi maliyede, kontrolü TC yardım heyetinde olması gerektiğini belirtti. Denktaş, bu paranın kredi olarak yatırılması önerisinde bulunarak, Kıbrıs sorununun öyle ya da böyle bir gün sonuçlanacağını ve mahsuplaşmanın söz konusu olacağını söyledi. MİLLETVEKİLLİĞİNDE SON DÖNEMİ… Denktaş, milletvekilliğinde son dönemi olduğunu söyledi. Mali Yönetim Yasa Tasarı’ndan GÜÇ-KUR’un çıkarılmasını eleştiren Denktaş, tasarının geri dönmesi için elinden geleni yapacağını belirtti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Seyir halinde bulunan çekici araçta yangın 13 Ağu 2026 23:18 Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı 13 Ağu 2026 21:52 Kolombiya'da can kaybı artıyor 13 Ağu 2026 21:29 Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ağustos 2026) 13 Ağu 2026 21:17 İskele Gençlik Merkezi’nde kurs ve kulüp kayıtları başladı 13 Ağu 2026 21:00 Din İşleri Başkanlığı "2027 yılı Hac ön kayıtları için son tarih 28 Ağustos" 13 Ağu 2026 20:49 YDP, yeni seçim yasasının görüşüleceği komite toplantısına katılmayacağını açıkladı 13 Ağu 2026 20:31 Borsa günü yüzde 0,16 değer kazanarak tamamladı 13 Ağu 2026 19:42 Meta 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı 13 Ağu 2026 19:18