Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu Onalt “Üretici yok olursa ülke ithalata mahkum olur” Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan olumsuz havaya karşı işveren ve çalışanlara uyarı Ertuğruloğlu “İki devletli çözüm politikasından geri dönüş söz konusu değil” Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni sezonda perdeleri iki oyunla açıyor TMK 1986 mezunlarından TMK Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’na bağış HAKSEN Başkanı Erşangil “Kamuya giriş, parası olanın ayrıcalığı olamaz” Erdoğan Pirhan için çok acil kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız” 15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu Onalt “Üretici yok olursa ülke ithalata mahkum olur” Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan olumsuz havaya karşı işveren ve çalışanlara uyarı Ertuğruloğlu “İki devletli çözüm politikasından geri dönüş söz konusu değil” Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni sezonda perdeleri iki oyunla açıyor TMK 1986 mezunlarından TMK Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’na bağış HAKSEN Başkanı Erşangil “Kamuya giriş, parası olanın ayrıcalığı olamaz” Erdoğan Pirhan için çok acil kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Denktaş “Banknot çoğalıyor, hartuç dolmuyor!”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Denktaş “Banknot çoğalıyor, hartuç dolmuyor!”
Reklam

TAM Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Mecliste yapay gündemlerin tartışıldığını belirterek vatandaşın en önemli gündem maddesinin hayat pahalılığı olduğunu kaydetti; “cebe giren banknotun çoğaldığını ancak hartucun dolmadığını” savundu.

TAM Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş Kanal T’de Damla Dabis’in canlı yayın konuğu oldu.

Partiden verilen bilgiye göre programda, meclisin ve basının halkın gerçek gündemiyle ilgilenmediğini ifade eden Denktaş, diploma ve usulsüzlükler meselesinin mahkemenin konusu olduğunu söyledi.

Denktaş, “Mecliste diploma tartışılıyor, yolsuzluk tartışılıyor ama halkın gündemi aslında hayat pahalılığıdır, eğitimdeki ve sağlıktaki sıkıntılar ve iç huzursuzluktur. Bunların konuşulduğu yok. Bunlardan birine değinmeye kalktığınız zaman da saldırıya uğruyorsunuz. Çünkü esas gündemlerin tartışılması yerine yapay gündemleri tartışmak birilerinin işine geliyor. Meclisteki arkadaşların halkın esas gündemine dönmesi lazım.” dedi.

Ülkenin nasıl bu kadar pahalı hale geldiğinin anlaşılır bir şey olmadığını kaydeden Denktaş, “Cebimize giren banknot çoğalıyor ama hartuç dolmuyor. Hartuç dolmuyorsa bunun formülleri üzerine konuşmak lazım. Ne yapılırsa hayat ucuzlar, vergiler ve harçlar nasıl geriye çekilir ve ne gibi denetimler yapılmalıdır ne yaparız Güney’den Kuzey’e akış yeniden başlar? Bunlara kafa yormalıyız. Bizim konuşmamız gereken konular bunlar olmalı fakat meclis de basın da farklı bir gündemin içinde mahvolup gidiyor.” diye konuştu.

-“TAM Parti’de önceliğimiz somut adımlardır”

TAM Parti’nin somut adımlar üzerinde çalıştığının altını çizen Denktaş, ülkenin sorunlarının da çarelerinin de belli olduğunu fakat bunlara giden yolların konuşulmadığını söyledi.

Denktaş, “Halkımızın önüne çıkarken somut adımlarla, hangi konuda ne yapacağımızı nasıl yapacağımızı anlatacağız. Ülkede sorunlar belli, çareler de söyleniyor. Biz o çarelere nasıl ulaşacağımızı ortaya koyuyoruz. Biz “şunun yapılması lazım” deyip çekilmiyoruz. Somut adımları ortaya koyuyoruz.” diye konuştı.

Ülkede çok kültürlü bir yapının artık oturmuş olduğunu dile getiren Denktaş, vatandaş olan yabancı uyruklu insanlardan parti meclisinde temsilciler olduğunu ve onların da vatandaş olarak söz söyleme haklarının bulunduğunu ifade ederek şöyle devam etti;

“TAM Partide öncelikle kendisini mağdur hisseden insanlarımız var. İyi eğitim görmüş gençlerimiz var. Eşit temsiliyete kadınlar var. 120 kişilik parti meclisinde vatandaşımız olmuş yabancı kökenli insanlarımızdan temsilciler var. Artık çok kültürlü bir ülke haline geldik. Dolayısıyla onların da temsil edilmesi gerekiyor. Bunun sağlanması gerekiyor ki; bu vatandaşlarımız artık bizim kültürümüzle ve tarihimizle iç içe yaşasın, görmezden gelinirlerse zaman içinde ayrımcılıklar ortaya çıkacak. Toplumsal mutabakatın sağlanması için buna engel olmamız gerek.” dedi.

Benzer haberler

Featured
15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı 28 Ağu 2026 22:05 Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) 28 Ağu 2026 21:53 Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" 28 Ağu 2026 21:16 Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor 28 Ağu 2026 20:58 Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" 28 Ağu 2026 20:47 Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak 28 Ağu 2026 20:39 Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! 28 Ağu 2026 20:28 Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup 28 Ağu 2026 20:16 UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu 28 Ağu 2026 19:00