"Demokratik iradeye açık bir müdahale"

Voice Kıbrıs Haber
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, UBP- DP- YDP hükümetinin meclisten güven oyu almasını “demokratik iradeye açık bir müdahale” olarak niteledi.
İzcan yazılı açıklamasında, “Mayıs 2019- Aralık 2020 arasında 7682 kişiye vatandaşlık, 18 Ekim Cumhurbaşkanlığı seçimlerine açık müdahale, UBP Kurultayını yaptırmama, HP'den 3 Milletvekilin istifa ettirilmesi ve azınlık hükümeti kurdurtulması, Kıbrıs Türk toplumunun demokratik iradesine açık bir saldırıdır" ifadelerine yer verdi.
Kurulan bu hükümetin öncelikli görevinin, sıra beklediğini söyledikleri 11 bin yeni vatandaş olacağını savunan İzcan, gelinen aşamada, Kıbrıs Türk toplumunun iradesinden bahsedip seçim yapmanın hiç bir anlamı kalmadığını söyledi.
İzcan, "Egemen eşitlikten bahsedenler kendi halkının egemenliğini dahi korumamıştır. Kıbrıslı Türk yurtseverlere düşen görev halkımızın iradesinin korunması için içte ve dışta kararlı mücadele etmektir" dedi.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
ABD'de marul kaynaklı salgın yayılmaya devam ediyor
AKSA Süper Lig ve AKSA 1.Lig'de 2026-2027 Sezonu fikstürü çekildi
Fransa ve İspanya’da yangın felaketi: 100 bini aşkın kişi tahliye edildi
Miçotakis "Türkiye ve Yunanistan basınında çıkan abartılı haberlerden yoruldum"
Trump, gelecek seçimde "bir kez daha aday olacağını" açıkladı
En son hava durumu tahminleri (25 Temmuz 2026)
Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu
Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek
Çavuş "Yaşan bu acı kayıp hepimizi derinden sarsmış ve üzmüştür"


