Dedelerinin Kıbrıslı Türk olduğunu öğrenen çocuklar DNA tespiti için babalarının mezarının açılmasını talep etti

Voice Kıbrıs Haber
Dedelerinin Kıbrıslı Türk olduğunu öğrenen ve 2006 yılında ölen babalarından DNA örneği alınması için Limasol Mahkemesi’ne başvuran çocukların, mezarın açılması talebinin ret edildiği belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, “Kıbrıslı Türkün Torunları Olduklarını Teşhis Etmek İstiyorlar” başlıklı haberinde, Limasol Mahkemesi’nin, çocukların, babalarının mezarının açılması talebini ret ettiğini yazdı.
Bahse konu çocukların, babalarının evlilik dışı doğması nedeniyle dedelerinin kim olduğunu bilmediğini, yaptıkları araştırmalar sonucu dedelerinin Kıbrıslı Türk olduğunu öğrendiklerini yazan gazete, çocukların bunu doğrulamak için de babalarından DNA örneği alınması amacıyla mahkemeye başvurduklarını belirtti.
Davanın, Limasol Mahkemesi’nde ret edilmesi arından Temyiz Mahkemesi’ne taşındığını belirten gazete, Temyiz Mahkemesi’nin de kararını ileriki günlerde açıklamasının beklendiğini yazdı.
Benzer haberler
Featured
Gazimağusa Belediyesi turizm zabıtaları Glapsides ve Palm Beach'de göreve başladı
Bir haftada 62 kaza meydana geldi, 29 kişi yaralandı!
Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde
Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın yılın ikinci asgari ücretini belirlemek için toplanacak
NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar
Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür"
ABD Başkanı Donald Trump, Ankara'da
Zekai “Gelecek kuşaklara barış içinde yaşayabilecekleri bir ortam bırakabilmek için gerekli adımlar gecikmeden atılmalıdır"
Patika Doğa Sporları Derneği Alevkayası'nda çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi



