"Davet almadık ama yüksek diplomatlarından oluşan bir heyet gönderdik"

Voice Kıbrıs Haber
Arupa Komisyon Sözcüsü Avrupa Birliğinin Cenevre’ye bir misyonu göndermesiyle ile ilgili, Avrupa Birliğinin beşli konferans için Birleşmiş Milletlerden davet almadığını ama yardımcı olmak için uzman diplomatlardan oluşan bir heyet gönderdiğini söyledi.
Avrupa Birliğinin görüşmeler için Cenevre’de bulunup bulunmayacağıyla ilgili Kıbrıs Haber Ajansının sorusunu yanıtlayan Stano "yeni bir bilgi yok, henüz davet etmesi gereken yetkili olan BM bir davet almadık, buna rağmen, er yolla BM’e çabalarında yardımcı olması için uzman yüksek diplomatlarından oluşan bir heyet gönderdik” yanıtı verdi.
Heyette yer alan isimleri açıklaması istenilen Komisyon Sözcüsü “gönderdiğimiz heyet deneyimli yüksek diplomatlardan oluşuyor, görevlerinde çok profesyoneldirler ve her yolla BM’e yardımcı olmak üzere orada bulunuyorlar” diyerek isim vermeden kaçındı.
Kıbrıs Türk tarafı Cenevre'deki toplantıda AB'nin bulunmasını kabul etmiyor
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile mart başında Ada'da yaptığı görüşmeden sonra "Cenevre'de gerçekleşecek 5+1 görüşmelerine AB'nin gözlemci statüsüyle katılmalarının doğru olmayacağını, bunu onaylayamayacağımızı söyledik. Çünkü kendilerinin tarafsız olmaları beklenemez." ifadelerini kullanmıştı.
(KHA)
Benzer haberler
Dünya
Trump "İran'la ilgili karar aşamasındayım"
Ebola salgınının bilançosu ağır: Can kaybı 4'bini geçti
Çin’de “yapay güneş” projesi: Bir kritik adım daha geçildi
Almanya Weimar dönemi benzeri bölünme riskiyle karşı karşıya
Bermuda'dan ABD'ye giden uçak kayboldu
İspanya'nın 50 kentinde binlerce kişi konut krizine çözüm talebiyle meydanlara indi
Çar Samuil'in kemikleri 1000 yıl sonra Bulgaristan'a naklediliyor
Yunanistan'ın güneyinde şiddetli yağışlar üç gündür etkisini sürdürüyor
Arjantin yabancı yatırımı çekmek için 350 bin dolara vatandaşlık dağıtacak



