DAÜ’den YÖDAK Başkanı Avcı’nın diplomasına ilişkin açıklama
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın mezun olduğu lisans bölümünden farklı bir alanda yüksek lisans yapabilmesi adına işletme lisans bölümünden sadece gerekli dersleri alarak bölümden ayrıldığını, bundan dolayı not dökümünde diğer benzer durumlarda olduğu gibi “terk” olarak işlendiğini açıkladı.
Rektörlük, Beyrut Amerikan Üniversitesi’nden Elektrik Mühendisliği dalından lisans derecesiyle mezun olan Avcı’nın, DAÜ’de gerekli dersleri tamamlamasının ardından, DAÜ İşletme Yüksek Lisans Programı’na kaydolduğunu ve 1992 yılında yüksek lisans programından mezun olduğunu bildirdi.
DAÜ Rektörlüğü, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı’nın diplomasına ilişkin basın organların yer alan haberlere istinaden açıklamada bulundu.
Üniversite tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
“Sayın Turgay Avcı 28 Haziran 1985 tarihinde Lübnan’da bulunan Beyrut Amerikan Üniversitesi’nden Elektrik Mühendisliği dalında lisans derecesiyle mezun olmuş ve 15 Ekim 1987 tarihinde İşletme alanında yüksek lisans yapmak üzere İşletme ve Ekonomi Fakültesi'ne başvuruda bulunmuştur. Sayın Avcı’nın lisans mezuniyeti ile yüksek lisans yapacağı program farklı olduğundan, o zamanki mevzuata göre, İşletme lisans programından 11 lisans dersi alarak fark derslerini tamamlamıştır. Fark derslerini tamamlamak amacıyla geçici olarak İşletme lisans programına kayıt yapan Sayın Turgay Avcı, ilgili derslerini tamamladıktan sonra programdan ayrılmıştır. Üniversitemiz öğrenci kayıt sisteminde programa kayıt yapıp mezun olmadan ayrılan öğrencilerin not dökümlerine ‘Terk’ olarak işlenmektedir. Daha sonra, 18 Ekim, 1990’da İşletme Yüksek Lisans Programı’na kaydolan Sayın Avcı, 27 Mart 1992 tarihinde yüksek lisans programından mezun olmuştur.”
Benzer haberler
Featured
Bilim insanları dünyanın en doğru saatini üretti
BİR-SEN, 90 geçici memur alımı münhali sürecini yargıya taşıyacak
IBM kuantum bilgisayarı 110 yıllık hesaplamayı 19 saniyede yaptı
ABD'nin Kanada ürünlerine ithalat yasağı yürürlüğe girdi
Küresel piyasalarda petrol ve tahvil baskısı devam ediyor
Araştırmacılar daha iyi elektrikli araç bataryaları üretmek için çip üretim teknolojisinden yararlanıyor
Beyaz Saray ile gazeteciler arasındaki kriz büyüyor
Uzun ekran süresi çocukların öğrenme ve dil becerilerine zarar veriyor
Altında sert geri çekilmeler devam ediyor



