DAÜ-SEN "Hükümetin DAÜ'de mali istikrar sağlama niyeti ve isteği yok"

Voice Kıbrıs Haber
Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) hükümetin DAÜ'de mali istikrar sağlama niyeti ve isteği olmadığını savundu.
Sendika yazılı açıklamasında hükümet ve Vakıf Yöneticiler Kurulu'nu eleştirerek DAÜ'de her gün yeni bir probleme imza atıldığını ileri sürdü.
DAÜ-SEN, DAÜ tarihinde ilk kez yabancı öğrencilerden maliyetin altında harç alındığını ve yabancı öğrencilerin diğer öğrencilerden daha az ücret öder duruma getirildiğini iddia etti.
Bir yandan maaş kesintileri yapılırken ve yeni istihdam olmadan giderler ciddi şekilde azaltılırken diğer taraftan yabancı öğrenci harçları indirilerek gelirlerin düşürüldüğünü ileri süren DAÜ-SEN, Vakıf Yöneticiler Kurulu kararıyla devletin ve DAÜ’nün mali açıdan kaybettiğini, özel öğrenci acentelerinin kazandığını savundu.
Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun rektörlükle iş birliği içinde seçim yasakları öncesinde vekaletle yönetici makamı dağıtmaya devam ettiğini iddia eden DAÜ-SEN, tarihte ilk kez fakültelerin iradesiyle seçilen ve asaleten görevde olan iki dekanın VYK onayıyla görevden alındığını ileri sürdü.
Çalışanların yüzde 10'undan az olması gereken yönetici pozisyon sayısının yüzde 25'lerde tutulduğunu savunan sendika, DAÜ-SEN’in tüm yazılı itirazlara rağmen bu uygulamaların sürdürüldüğünü ifade etti.
Üniversitenin sürdürülebilir mali yapıya ulaşması için sendikaların DAÜ yönetimi ve hükümetle 4 Nisan 2024’te imzaladığı 4 yıllık protokole de işaret eden DAÜ-SEN, “Tam kayıt döneminde doğrudan yönetim eliyle, nerdeyse kasten denilebilecek şekilde DAÜ karıştırılmaya çalışılıyor. Hükümet ve atadığı VYK ısrarla DAÜ'de KTHY durumu yaratmaya çalışıyor” iddiasında bulundu.
Benzer haberler
Featured
2026 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu
Tayland'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde can kaybı 31'e yükseldi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Ekim 2026)
Yunan basınına göre Güney Kıbrıs'la İsrail'e elektrik hattı projesi için "Muğlaklık" formülü üzerinde duruluyor
Holguin’in Hristodulidis’e sürekli Türk tezlerini ilettiği iddia edildi
Borsa günü yüzde 1,42 değer kazanarak tamamladı
BİR-SEN'den hükümete "Çalışanlara verilen söz ne zaman tutulacak?”
İskele Gençlik Merkezi (İGEM) hizmete açıldı
Oymen'den süt ürünleriyle ilgili şikayetlerin incelemesi çağrısı



