DAÜ öğrencileri deniz yüzeyinden katı atık ve yağı toplayacak araç geliştirdi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Gazimağusa Tersanesi için deniz yüzeyinden katı atık ve yağı toplayacak bir araç geliştirdiği bildirildi.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, DAÜ Makine Mühendisliği Bölümü ve Gazimağusa Tersanesi yetkilileri arasında yapılan toplantılarda, bu aracın Makine Mühendisliği müfredatında bulunan yaz stajı ve bitirme proje dersleri bünyesinde, Gazimağusa Tersanesinin maddi ve malzeme desteği ile öğrenciler tarafından geliştirilip üretilmesine karar verildi.
Bu çerçevede, öğrenciler kavramsal tasarımı tamamlayıp bir prototip üretti. Prototipin gerçek boyutlarda imal edilmesi için onay verilmesi üzerine üretim aşamasına geçildi.
Benzer haberler
Featured
ABD'de yaklaşık 39 milyon kişi sel riskine karşı uyarıldı
Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi
Guterres'ten yapay zekâ uyarısı
Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi
Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti
Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli”
Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır"
Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok”
Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte


