Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Cevdet Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erhürman'a geçmiş olsun mesajı Dinyürek'ten Cumhurbaşkanı Erhürman'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama Ryanair uçağında bir yolcu, kırılan pencereden dışarı savrulmaktan "son anda" kurtuldu Cumhurbaşkanı Erhürman hastaneye kaldırıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (10 Temmuz 2026) Yumaklı "14 ayrı projeden oluşan, yaklaşık 69 milyar Liralık dev bir yatırım programını yürütüyoruz” Ekinci "BİMER hâlâ hayata geçirilmedi, ihaleye bile çıkılmadı" Yüksekbaş'tan narenciye için "kriz masası" çağrısı Akar “Ülkede gazete dağıtımı durma noktasına geldi" Borsa günü yüzde 1.53 değer kazanarak tamamladı Kasım “Reform süreci belediyeye güç kattı” Bayraktar "KKTC için asrın projesi olabilir" Yılmaz "Enerji maliyeti düşecek, arz güvenliği artacak" Üstel "Bugün KKTC için bir milat, bir tarih” Hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükselecek! TC ile KKTC arasında Doğalgaz Boru Hattı Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı Yılmaz "Sayın Cumhurbaşkanı ile çok yakın istişare ve koordinasyon içinde hareket ediyoruz" Cumhurbaşkanı Erhürman "Kıbrıs sorunundaki süreci Türkiye Cumhuriyeti ile uyum içerisinde yürütüyoruz Yılmaz, Öztürkler’i ziyaret etti Nöbetçi eczaneler (10 Temmuz 2026) Cevdet Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erhürman'a geçmiş olsun mesajı Dinyürek'ten Cumhurbaşkanı Erhürman'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama Ryanair uçağında bir yolcu, kırılan pencereden dışarı savrulmaktan "son anda" kurtuldu Cumhurbaşkanı Erhürman hastaneye kaldırıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (10 Temmuz 2026) Yumaklı "14 ayrı projeden oluşan, yaklaşık 69 milyar Liralık dev bir yatırım programını yürütüyoruz” Ekinci "BİMER hâlâ hayata geçirilmedi, ihaleye bile çıkılmadı" Yüksekbaş'tan narenciye için "kriz masası" çağrısı Akar “Ülkede gazete dağıtımı durma noktasına geldi" Borsa günü yüzde 1.53 değer kazanarak tamamladı Kasım “Reform süreci belediyeye güç kattı” Bayraktar "KKTC için asrın projesi olabilir" Yılmaz "Enerji maliyeti düşecek, arz güvenliği artacak" Üstel "Bugün KKTC için bir milat, bir tarih” Hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükselecek! TC ile KKTC arasında Doğalgaz Boru Hattı Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı Yılmaz "Sayın Cumhurbaşkanı ile çok yakın istişare ve koordinasyon içinde hareket ediyoruz" Cumhurbaşkanı Erhürman "Kıbrıs sorunundaki süreci Türkiye Cumhuriyeti ile uyum içerisinde yürütüyoruz Yılmaz, Öztürkler’i ziyaret etti Nöbetçi eczaneler (10 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Danimarka Kovid-19 kısıtlamalarını 3 hafta daha uzattı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Danimarka Kovid-19 kısıtlamalarını 3 hafta daha uzattı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerinin 3 hafta daha uzatıldığını açıkladı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Başbakanlık Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19’un hızlı yayılan türü B117’nin daha fazla kişide görülmeye başlandığına işaret ederek bu nedenle Danimarka’nın 28 Şubat’a kadar kapalı kalacağını bildirdi.

Normalleşme çerçevesinde ilk etapta ilkokul öğrencilerinin okula dönmesinin planlandığına vurgu yapan Başbakan Frederiksen, ülkenin geçen yıl ilkbaharda olduğu gibi hızlı bir şekilde önlemleri kaldırmayacağını, önlemlerin aşama aşama gevşetileceğini ve en son sırada gece hayatına yönelik kısıtlamaların yumuşatılmasının planlandığını kaydetti.

Toplantıda söz alan Devlet Serum Enstitüsü Direktörü Henrik Ullum, B117’nin ülkedeki Kovid-19 vakalarının yüzde 13’ünde görüldüğüne işaret etti.

B117’nin İngiltere, İrlanda ve Portekiz’i vurduğuna işaret eden Ullum, şubat ayında B117’nin yayılmasının önlenmesine ağırlık vereceklerini söyledi.

Sağlık İdaresi Direktörü Sören Broström, Danimarka’da hastanelerin doluluk oranlarının Kovid-19 salgını nedeniyle kritik seviyede olduğuna işaret ederek sağlık sektörünün baskı altında bulunduğunu söyledi.

Broström, sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştığını ve daha fazla işi kaldırmakta zorlandıklarını, salgının kontrolden çıkması durumunda bunu kaldıramayacaklarını vurguladı.

Danimarka 16 Aralık’tan bu yana kapalı
Danimarka’da 16 Aralık’ta alınan kararla gıda ve ilaç malzemesi satan mağazalar hariç, tüm dükkanlar geçici olarak aşama aşama 4 Ocak’a kadar kapatılmıştı. Ülkede kamu çalışanları evlerine gönderilmiş, eğitim kurumları da uzaktan eğitime geçmişti. 29 Aralık’ta ise bu kararın 17 Ocak’a kadar uzatıldığı duyurulmuştu.

5 Ocak’ta alınan kararda ise en fazla 10 kişi olan bir araya gelme kuralı 5 kişiye düşürülmüş, 1 metre olan sosyal mesafe uygulaması ise 2 metreye çıkarılmış, ülkede risk seviyesi 4’ten 5’e yükseltilmişti.

13 Ocak’ta yapılan açıklamada önlemlerin 7 Şubat’a kadar uzatıldığı açıklanmıştı.

BRTK

Benzer haberler

Dünya
Ryanair uçağında bir yolcu, kırılan pencereden dışarı savrulmaktan "son anda" kurtuldu 2026-07-10 22:11:02 AB nüfusu 452 milyona yükseldi 2026-07-10 15:49:06 Yunanistan'ın Eğriboz Adası'nda binlerce balık kıyıya vurdu 2026-07-10 15:42:35 Netanyahu’dan Türkiye'nin F-35 sürecine dolaylı tepki 2026-07-10 12:40:07 Andy Burnham'ın 20 Temmuz'da İngiltere Başbakanı olması bekleniyor 2026-07-10 10:13:37 Uzaya seyahat eden en yaşlı kadın Wally Funk hayatını kaybetti 2026-07-10 09:40:22 İspanya’da orman yangını faciası: 12 kişi hayatını kaybetti 2026-07-10 08:36:53 ABD basını yazdı: İran’dan Trump’a suikast planı 2026-07-10 08:11:16 Çin'de ayakkabı fabrikasında yangın: 28 kişi hayatını kaybetti 2026-07-09 22:02:00