Danimarka "Grönland satılık değil" mesajını yineledi

Voice Kıbrıs Haber
Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Danimarka Krallığı'na bağlı Grönland'ın satılık olmadığı mesajını tekrarladı.
36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için Ankara'da bulunan Frederiksen, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Grönland, ABD'nin kontrolünde olmalı" görüşünü yeniden gündeme getirmesine ilişkin Danimarka basınına açıklamada bulundu.
Danimarka Krallığı'na bağlı Grönland'ın ABD'nin bir parçası olmak istemediğini ifade eden Frederiksen, "Grönland elbette satılık değil. Bunu en başından beri açıkça belirttik." dedi.
Frederiksen, NATO'dan Danimarka'nın egemenliğine saygı duyulmasını beklediğini aktardı.
Trump, bugün Ankara'da yaptığı açıklamada, Grönland meselesini yeniden gündeme getirerek Grönland'ın ABD için önemli olduğunu ve ABD'nin kontrolünde olması gerektiğini söylemişti.
Benzer haberler
Dünya
Çin'de meydana gelen heyelanda ölü sayısı 21'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 685'e yükseldi
New York'ta 37 katlı binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle yollar kapatıldı
Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti
Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi
Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi
Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde
NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar
Yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Fransa'da 61 vilayette "turuncu" alarm verildi



