"Daha iyi bir sağlık sistemine ulaşmamız, öncelikli hedeflerimiz arasındadır"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü etkinlikleri çerçevesinde Lefkoşa’da Grand Paşa Otel’de toplantı gerçekleştirildi.
Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, hayati önem taşıyan ilaç konusunda 343 eczane, 48 ecza deposu ve 427 üye ile hizmet sunduklarını belirtti.
Konuşmasında eczacıların yaşadığı sorunlar ve sorunların çözümleri için taleplerine de yer veren Öksüz, yıllardır hayata geçirilemeyen meslek yasa tasarısına da atıfta bulundu.
Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da yaptığı konuşmada, eczacılık mesleği ve eczacıların, birinci basamak sağlık sektörünün en önemli yapı taşları olduğunu söyledi.
Bakan Altuğra, “Sağlıkta birçok alanda olduğu gibi eczacılık alanında da çözülmesi gereken bir takım sorunlar bulunmaktadır. Siz değerli eczacılarımız olmak üzere tüm paydaşlarımızla zaman kaybetmeden bir masa etrafında bir araya gelerek birlikte el ele vererek çözüm üretmemiz kaçınılmazdır” dedi.
Altuğra, daha önce çalışmaları yapılan Eczacılar Birliği Yasa Tasarısı’nın geçirilmesi için adım atılacağını söyleyerek, “Daha iyi bir sağlık sistemine ulaşmamız, öncelikli hedeflerimiz arasındadır” şeklinde konuştu.
Etkinlikte, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, CTP Milletvekili Filiz Besim ve HP Milletvekili Jale Refik Rogers da birer konuşma yaptılar.
Benzer haberler
Featured
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor?
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”


