Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı! BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Cumhuriyet Meclisi, Sivil Havacılık İşbirliği Anlaşması'nı onayladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Cumhuriyet Meclisi, Sivil Havacılık İşbirliği Anlaşması'nı onayladı

Cumhuriyet Meclisi  “Sivil Havacılık İşbirliği Anlaşmasını Tadil Etmek Üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında (Onay) Yasa Tasarısı"nı onayladı.

ANGOLEMLİ

Yasa Tasarının görüşülmesi sırasında  ilk sözü  TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli aldı. Geleceğin gençlerde olduğunu, okulların açılması için öğretmenlerin aşılanması gerektiğini dile getirerek, bu konunun tekrar ele alınmasını istedi.

1,500 TL yardımlarla ilgili büyük sıkıntı yaşandığını kaydeden Angolemli, bu konunun da incelenmesini istedi.
Sivil Havacılık İşbirliği Anlaşmasını Tadil Etmek Üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında (Onay) Yasa Tasarısının izinler konusundaki bazı maddelerinin izaha muhtaç olduğunu söyleyen Angolemli, KKTC hava sahasından geçişlerde verilen hizmetler için ödemelerin Türkiye tarafından alındığı haberlerinin doğru olup olmadığını da sordu.

ATAKAN

Daha sonra HP Milletvekili Tolga Atakan kürsüye çıktı. İlgili Sivil Havacılık İşbirliği Anlaşmasının kendi bakanlığı döneminde imzalandığını anlatan Atakan bu nedenle açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti.
KKTC’nin tanınmaması nedeniyle yaşanan sıkıntılara değinen Atakan örneğin KKTC’nin uçuş işletme belgesi, tescil, uçuş okulu lisansı veremeyeceğini kaydetti.

Atakan bu noktadan hareketle anlaşmanın hazırlandığını aktardı, anlaşmayla bu sorunların üstesinden gelinebileceğini örneklerle anlattı.

Atakan bu çerçevede verilecek izinlerin KKTC makamlarının talebiyle gerçekleştirileceğini de vurguladı, TC makamlarının KKTC makamlarının talebi ve onayıyla işlemleri gerçekleştireceğini söyledi.

CANALTAY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay protokolün yaşanan zorlukların aşılması için hazırlandığını dile getirdi.

Anlaşma ile KKTC’nin uluslararası lisans verilebilecek hale geleceğini belirten Canaltay, mevzuat sıkıntılarının da aşılacağını kaydetti.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli  yeniden söz alarak verilen bilgiler için teşekkür etti. Angolemli öte yandan KKTC hava sahasında uçaklar geçerken ödemenin Türkiye’ye yapılıp yapılmadığı konusundaki sorusuna yanıt alamadığını belirtti.

Yerinden söz alan Canaltay “Biz Türkiye Cumhuriyeti hava sahasını kullanırken bir ücret ödüyor muyuz?” diye sordu, KKTC’nin hava sahası olmadığını anımsattı.

GÜNDÜZ

UBP Milletvekili Menteş Gündüz de tanınma sorunu nedeniyle karasularında da sorunlar yaşandığına değindi. Gündüz anlaşmanın yaşanan sorunların üstesinden gelmek için gerekli olduğunu anlattı.

ATAKAN

Yeniden söz alan HP Milletvekili Tolga Atakan da Ercan hava sahasının TC hava sahasının bir devamı olarak, “Ercan Tavsiyeli Hava Sahası” şeklinde hizmet verdiğini anımsattı. Bu bölgede ciddi hava trafiği oluştuğunu belirten Atakan Türk sivil havacılığına dahil hiçbir şirketin Türkiye hava sahasında para ödemediğini anımsattı.
Atakan bu konudaki tüm ücretlendirme detaylarının Eurocontrol kontrolünde olduğunu belirtti. HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın sorusu üzerine Atakan tavsiyeli hava sahasından geçenlerin hizmet almasının seçime bağlı olduğunu söyledi.

Angolemli’nin geçen 44 yılda ne Türkiye ne KKTC para aldı diyebilir miyiz sorusu üzerine Atakan “öyle diyebiliriz” yanıtını verdi.

Konuşmaların ardından tasarı önce madde madde sonra bütünü ile oylandı ve 37 kabul oyuyla, oy birliğiyle kabul edildi.  12 vekil oylamaya katılmadı.

TAK

Benzer haberler

Featured
BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası 2026-06-21 14:06:00 CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" 2026-06-21 13:58:00 İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 2026-06-21 13:47:00 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor 2026-06-21 13:41:00 Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" 2026-06-21 13:32:00 İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek 2026-06-21 13:25:00 Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu 2026-06-21 13:20:00 Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü 2026-06-21 13:01:00 Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var 2026-06-21 12:54:00