Cumhuriyet Meclisi komitesinde birleştirilerek görüşülen belediyelerle ilgili değişiklik yasa tasarıları onaylandı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, bugünkü toplantısında, birleştirerek görüştüğü “Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:1/1/2022)” ve “Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:7/1/2022)”nı oyçokluğu ile onayladı ve Meclis Genel Kurulu’nun gündemine sevk etti.
Meclisten yapılan açıklamaya göre Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi bugün UBP Milletvekili Komite Başkanı Özdemir Berova başkanlığında toplandı.
Komite, gündeminde bulunan ve daha önce birleştirerek görüşme kararı aldığı “Belediyeler (Değişiklik)Yasa Tasarısı (Y.T.No:1/1/2022)” ve “Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:7/1/2022)”nı ele aldı.
Komite, birleştirerek görüştüğü “Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:1/1/2022)” ve “Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:7/1/2022)”nı oyçokluğu ile onayladı ve genel kurul gündemine sevk etti.
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler de hazır bulunduğu komite toplantısına davetli olarak, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’ndan yetkililer katılarak konu ile ilgili görüşlerde bulundular.
Komite toplantısına, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Filiz Besim, komite üyeleri UBP Milletvekili Ahmet Savaşan, CTP Milletvekili Devrim Barçın ve UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak katıldı. Toplantıya ayrıca UBP Milletvekili Hasan Küçük, CTP Milletvekilleri Teberrüken Uluçay, Erkut Şahali ve Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars da katıldı.
Benzer haberler
Featured
AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı
Genç yetenekler Eskişehir’de parladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (2 Temmuz 2026)
Ada’nın Slovenya serüveni başladı
Çocuk Tiyatro Festivali düzenleniyor
Serdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi
Borsa günü yüzde 0,73 değer kazanarak tamamladı
Baykallı “Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamaz”
Lefkoşa’da bazı yollar trafik akışına kapatılacak



