“Cumhuriyet Korteji” yarın Lefkoşa’da düzenlenecek

Voice Kıbrıs Haber
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38’inci kuruluş yıl dönümü, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Lefkoşa’da düzenlenecek “Cumhuriyet Korteji” ile kutlanacak.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen “Cumhuriyet Korteji”, pandemi kurallarına uygun bir şekilde Lefkoşa bölge okullarından gelecek öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilecek.
Bakanlık’tan verilen bilgiye göre, yarın saat 10.00’da Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünden başlayacak kortej, Asal Şube ve Girne Kapısı güzergahını izleyerek Cumhuriyet Meclisi’ne ulaşacak.
Kortejin Cumhuriyet Meclisi’ne ulaşmasıyla 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başlamış olacak ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu günün anlamına ilişkin konuşma yapacak.
TAK
Benzer haberler
Featured
Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü
Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir
NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026)
Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu
Çevre mühendislerinden Çevre Koruma Dairesi’ni "güçlendirin" çağrısı
Maarif Yaz Şenliği Gazimağusa'da yapılacak
Ekinci “Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var”
Pazartesi bazı bölgelerde üç saatlik elektrik kesintisi yapılacak


