Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ChatGPT'nin tavsiyesiyle tedavi olmayan kişi, hastalığı ağırlaştığı için OpenAI'a dava açtı ABD Temsilciler Meclisi, Trump yönetiminin İran'la savaş yetkilerini kısıtlama yönünde karar aldı Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Temmuz 2026) Belçika'da "sıcak hava dalgası nedeniyle yüzyılın en ölümcül 2. günü" yaşandı Almanya'da bankada soygun girişiminde bulunan şüpheli müşterileri rehin aldı İtfaiye birimlerine yedi araç takviyesi yapıldı GÜÇ-SEN’den eylem kararı Köseoğlu Kamu Yeterlik Sınavları ve Yabancı Dil Sınavı tarihlerini açıkladı Ataoğlu "DP MYK ve PM toplantısında bugün bir karar üretilmedi” Borsa günü yüzde 0,43 değer kaybederek tamamladı CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nde bayrak değişimi Avrupa Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi ABD'de milyonlarca yumurtada salmonella şüphesi Çalışma Bakanlığı denetimlere başladı: “Alo 102’ye gelen her ihbar öncelikli olarak değerlendirilecek” Şahiner “KKTC’nin hazinesi hiçbir şirketin kişisel kasası değildir” Serdaroğlu “Adaletli bir vergi sistemi oluşturulmalı” Maviş “Aynı yöntemleri tekrar ederek farklı bir sonuç beklemek mümkün değildir” Creditwest Bank ailesi yaz partisinde buluştu Rusya'da savaş uçağı eğitim sırasında düştü Dinçyürek “Genç hekimlerin haklı mücadelesinin yanındayız” ChatGPT'nin tavsiyesiyle tedavi olmayan kişi, hastalığı ağırlaştığı için OpenAI'a dava açtı ABD Temsilciler Meclisi, Trump yönetiminin İran'la savaş yetkilerini kısıtlama yönünde karar aldı Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Temmuz 2026) Belçika'da "sıcak hava dalgası nedeniyle yüzyılın en ölümcül 2. günü" yaşandı Almanya'da bankada soygun girişiminde bulunan şüpheli müşterileri rehin aldı İtfaiye birimlerine yedi araç takviyesi yapıldı GÜÇ-SEN’den eylem kararı Köseoğlu Kamu Yeterlik Sınavları ve Yabancı Dil Sınavı tarihlerini açıkladı Ataoğlu "DP MYK ve PM toplantısında bugün bir karar üretilmedi” Borsa günü yüzde 0,43 değer kaybederek tamamladı CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nde bayrak değişimi Avrupa Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi ABD'de milyonlarca yumurtada salmonella şüphesi Çalışma Bakanlığı denetimlere başladı: “Alo 102’ye gelen her ihbar öncelikli olarak değerlendirilecek” Şahiner “KKTC’nin hazinesi hiçbir şirketin kişisel kasası değildir” Serdaroğlu “Adaletli bir vergi sistemi oluşturulmalı” Maviş “Aynı yöntemleri tekrar ederek farklı bir sonuç beklemek mümkün değildir” Creditwest Bank ailesi yaz partisinde buluştu Rusya'da savaş uçağı eğitim sırasında düştü Dinçyürek “Genç hekimlerin haklı mücadelesinin yanındayız”
Dolar
Euro
Sterlin

Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi, yarın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla açılacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi, yarın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla açılacak

Yaklaşık 3 yıllık yapım aşamasının ardından inşaası tamamlanan Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi, yarın açılacak. Açılışa, yarın öğle saatlerinde KKTC’ye gelmesi beklenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. 639 bin 475 bin metrekarelik bir alanda 2022'de inşasına başlanan yerleşkede toplantı salonları, konferans salonu, geniş bir kütüphane ve yemek salonu bulunuyor. Kompleksin içinde yer alan Millet Bahçesi'nde oturma alanları, futbol sahası, cami, tenis kortu ve kaykay pisti bulunuyor. KKTC Cumhurbaşkanlığının yeni yerine taşınmasıyla mevcut tarihi binanın, müze haline getirilecek. Türkiye tarafından KKTC'de yapılan yerleşke ile tüm devlet kurumlarının çalışma alanları genişlerken Lefkoşa'da farklı noktalarda faaliyet gösteren kurumların da bir araya toplanması hedefleniyor. 639 bin 475 metrekare alana inşa edilen yerleşkede, 600 kişilik 2 konferans salonu, 52 çalışma ofisi, toplantı salonları, yemekhane ve kafeterya, Meclis binasında ise 157 kişilik Genel Kurul Salonu, Bakanlar Kurulu Toplantı Salonu, 135 kişilik konferans salonu, 252 kişilik yemek salonu, şeref ve toplantı salonları ile 52 milletvekili odasının bulunuyor. - Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’i de ziyaret edecek KKTC’ye günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Ercan Havalimanı’nda dün başlayan TEKNOFEST KKTC’yi de ziyaret edecek. TEKNOFEST ödül törenine katılacak ve festivali ziyaret edecek olan Erdoğan, daha sonra Ada’dan ayrılacak.

Benzer haberler

Featured
ChatGPT'nin tavsiyesiyle tedavi olmayan kişi, hastalığı ağırlaştığı için OpenAI'a dava açtı 2026-07-23 21:58:36 ABD Temsilciler Meclisi, Trump yönetiminin İran'la savaş yetkilerini kısıtlama yönünde karar aldı 2026-07-23 21:53:19 Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Temmuz 2026) 2026-07-23 21:46:38 Belçika'da "sıcak hava dalgası nedeniyle yüzyılın en ölümcül 2. günü" yaşandı 2026-07-23 21:33:30 Almanya'da bankada soygun girişiminde bulunan şüpheli müşterileri rehin aldı 2026-07-23 21:23:20 İtfaiye birimlerine yedi araç takviyesi yapıldı 2026-07-23 21:10:24 GÜÇ-SEN’den eylem kararı 2026-07-23 20:41:52 Köseoğlu Kamu Yeterlik Sınavları ve Yabancı Dil Sınavı tarihlerini açıkladı 2026-07-23 20:35:31 Ataoğlu "DP MYK ve PM toplantısında bugün bir karar üretilmedi” 2026-07-23 20:29:26