Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yeni sezon konserleri 30 Ekim'de başlıyor

Voice Kıbrıs Haber
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 2025–2026 konser sezonu 30 Ekim'de başlıyor.
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, açılış konserlerinin ilki, 30 Ekim Perşembe akşamı saat 20.00’de, Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek. İkinci konser ise, 31 Ekim Cuma, saat 20.00’de, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi “Mavi Salon”, Lefkoşa’da müzikseverlerle buluşacak.
Orkestra şefi Antonio Pirolli yönetiminde ve keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev’in solist olarak katılımıyla gerçekleşecek konser programında, Ludwig van Beethoven’ın Keman Konçertosu Re Majör, Op. 61 ve Senfoni No.6 Fa Majör, Op. 68 “Pastoral” eserleri de yer alacak.
Konserler, Türkiye İş Bankası ana sponsorluğu, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda, Gazimağusa Belediyesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Sky Roof Hotel iş birliğiyle düzenlenecek.
KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yeni sezon açılış konserleri halka açık ve ücretsiz olacak.
Benzer haberler
Featured
Neil Young Trump'a dava açtı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026)
Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu
Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı
UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı
Borsa günü yatay seyirle tamamladı
Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir”
UBP 50 milletvekili adayını açıkladı
Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak”




