Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Haziran 2026) Erdoğan-Guterres telefonla görüşmesinde Kıbrıs’taki son gelişmeler de ele alındı Leyen, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağına işaret etti Pembe Kanatlı için kan aranıyor! Akpınar "Girne Anafartalar Lisesi’nde yaşanan olay yapısal bir eksikliğin acı sonucu" İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu’ndan liderlere barış süreci çağrısı Denktaş “Kıbrıs Rum tarafında da mal tazmin komisyonu kurulmalı” Yurttaşlık Değişiklik Yasa Tasarısı komitede onaylandı ABD'de sanayi üretimi mayısta beklentilerin altında arttı Siyasi Partiler Konseyi" yarın toplanıyor Haftalık itfaiye raporu: 3 milyon 523 bin 660 TL’lik zarar meydana geldi Meteoroloji Dairesi 16-22 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ataoğlu “3- 5 tane UBP’li vekil istedi diye 2 seçimin birlikte olmasına onay vermeyiz" Barçın "Hodri meydan çekmeyi bile beceremediler" Keser “Temennim, Medya Etik Kurulu’nun yapıcı bir anlayışla çalışmalarını sürdürmesidir” Çavuşoğlu “Yenilen pehlivan güreşe doymaz” Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’i kabul etti İnönü Kavşağı’nda seyir halindeki araç tamamen yandı Fidan, Holguin’i kabul etti Girne'de büyük hırsızlık olayı: Altınlar ve para çalındı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Haziran 2026) Erdoğan-Guterres telefonla görüşmesinde Kıbrıs’taki son gelişmeler de ele alındı Leyen, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağına işaret etti Pembe Kanatlı için kan aranıyor! Akpınar "Girne Anafartalar Lisesi’nde yaşanan olay yapısal bir eksikliğin acı sonucu" İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu’ndan liderlere barış süreci çağrısı Denktaş “Kıbrıs Rum tarafında da mal tazmin komisyonu kurulmalı” Yurttaşlık Değişiklik Yasa Tasarısı komitede onaylandı ABD'de sanayi üretimi mayısta beklentilerin altında arttı Siyasi Partiler Konseyi" yarın toplanıyor Haftalık itfaiye raporu: 3 milyon 523 bin 660 TL’lik zarar meydana geldi Meteoroloji Dairesi 16-22 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ataoğlu “3- 5 tane UBP’li vekil istedi diye 2 seçimin birlikte olmasına onay vermeyiz" Barçın "Hodri meydan çekmeyi bile beceremediler" Keser “Temennim, Medya Etik Kurulu’nun yapıcı bir anlayışla çalışmalarını sürdürmesidir” Çavuşoğlu “Yenilen pehlivan güreşe doymaz” Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’i kabul etti İnönü Kavşağı’nda seyir halindeki araç tamamen yandı Fidan, Holguin’i kabul etti Girne'de büyük hırsızlık olayı: Altınlar ve para çalındı!
Dolar
Euro
Sterlin

Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini kullanarak sorunların çözümüne katkı koyması istendi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini kullanarak sorunların çözümüne katkı koyması istendi

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası ve paydaş kurumları temsilen bir heyet Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Heyet, Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini kullanarak sorunların çözümüne katkı koymasını isteyerek önerilerini iletti.

KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre, Oda ve paydaş kurumları temsilen bir heyet Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak bugün saat 16.00’da Cumhurbaşkanlığı’na gitti ve kabul sırasında Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini kullanarak sorunları çözüme katkı koymasını talep etmek için bir dizi öneride bulundu.

Öneriler arasında, işlenmiş gıda ürünlerinin kapılardan geçişi için AB Komisyonun aldığı kararın pratikte anlam bulması; kara kapılarında geçişleri rahatlatacak gerekli kararların ivedilikle alınması ve kara geçiş noktalarının artırılması için girişim başlatması; banka borç faizleri ile ilgili derhal önlem alınması; esnaf ve zanaatkâra yönelik düşük faizli ve uzun vadeli kredi olanağının gecikmeden uygulamaya geçirilmesi; mazot, elektrik, gübre gibi temel maliyetlere destek verilmesi; kalifiye eleman sorununun çözülmesi ve kooperatiflerin desteklenmesi için Cumhurbaşkanı’nın girişim başlatması veya girişimlerini artırması bulunuyor.

Benzer haberler

Featured
Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Haziran 2026) 2026-06-15 21:33:00 Erdoğan-Guterres telefonla görüşmesinde Kıbrıs’taki son gelişmeler de ele alındı 2026-06-15 21:20:00 Leyen, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağına işaret etti 2026-06-15 21:16:00 Pembe Kanatlı için kan aranıyor! 2026-06-15 21:02:00 Akpınar "Girne Anafartalar Lisesi’nde yaşanan olay yapısal bir eksikliğin acı sonucu" 2026-06-15 20:51:00 İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu’ndan liderlere barış süreci çağrısı 2026-06-15 20:36:00 Denktaş “Kıbrıs Rum tarafında da mal tazmin komisyonu kurulmalı” 2026-06-15 20:09:00 Yurttaşlık Değişiklik Yasa Tasarısı komitede onaylandı 2026-06-15 20:03:00 ABD'de sanayi üretimi mayısta beklentilerin altında arttı 2026-06-15 19:44:00