Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yeldener "Cezaevinde açlık grevi başlatıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” Letimbiotis "İkinci beşli konferansın toplanması konusunda bilgilendirme yok" Fransa'da ebola alarmı: 5 kişi karantinaya alındı Barış Kurulu toplantısı Güney Kıbrıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Erhürman “Sürecin geldiği noktaya ilişkin doğru bilgileri aktarıyoruz, aktaracağız” Borsa güne yükselişle başladı ARUCAD dünya üniversiteler sıralamasında ilk 400'de Bağırış çağırış kavga ettiler: ABD Senatosu'nda İran oturumu Belediye Birliği, Avrupa Parlamentosu’nda toplantıya katıldı Venezuela'daki depremlerde 32 kişi öldü, 700'den fazla kişi yaralandı OpenAI ilk özel yapay zeka çipini duyurdu: ChatGPT artık daha verimli çalışacak Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu “Gençlik Sahnesi” kurs kayıtlar uzatıldı Filipinler'de okul saldırısı sonrası şiddet içerikli video oyununa yasak Avrupa'da tarihi sıcak dalgası: Fransa, İngiltere ve İspanya'da rekor sıcaklıklar kaydedildi Altın fiyatları dengelenmeye çalışıyor Fransa'da tarihi sıcaklık ve klima kullanımı siyasi tartışma başlattı Küresel petrol fiyatları ABD-İran savaşı öncesindeki en düşük seviyeye geriledi Venezuela'da art arda iki büyük deprem: Olağanüstü hal ilan edildi Döviz kurlarında son durum (25 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (25 Haziran 2026) Yeldener "Cezaevinde açlık grevi başlatıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” Letimbiotis "İkinci beşli konferansın toplanması konusunda bilgilendirme yok" Fransa'da ebola alarmı: 5 kişi karantinaya alındı Barış Kurulu toplantısı Güney Kıbrıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Erhürman “Sürecin geldiği noktaya ilişkin doğru bilgileri aktarıyoruz, aktaracağız” Borsa güne yükselişle başladı ARUCAD dünya üniversiteler sıralamasında ilk 400'de Bağırış çağırış kavga ettiler: ABD Senatosu'nda İran oturumu Belediye Birliği, Avrupa Parlamentosu’nda toplantıya katıldı Venezuela'daki depremlerde 32 kişi öldü, 700'den fazla kişi yaralandı OpenAI ilk özel yapay zeka çipini duyurdu: ChatGPT artık daha verimli çalışacak Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu “Gençlik Sahnesi” kurs kayıtlar uzatıldı Filipinler'de okul saldırısı sonrası şiddet içerikli video oyununa yasak Avrupa'da tarihi sıcak dalgası: Fransa, İngiltere ve İspanya'da rekor sıcaklıklar kaydedildi Altın fiyatları dengelenmeye çalışıyor Fransa'da tarihi sıcaklık ve klima kullanımı siyasi tartışma başlattı Küresel petrol fiyatları ABD-İran savaşı öncesindeki en düşük seviyeye geriledi Venezuela'da art arda iki büyük deprem: Olağanüstü hal ilan edildi Döviz kurlarında son durum (25 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (25 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Cumhurbaşkanı Erhürman “Sürecin geldiği noktaya ilişkin doğru bilgileri aktarıyoruz, aktaracağız”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Cumhurbaşkanı Erhürman  “Sürecin geldiği noktaya ilişkin doğru bilgileri aktarıyoruz, aktaracağız”

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Kıbrıslı Rum bir gazetecinin yazısı üzerine günlerdir tartışma yürütüldüğünü belirterek, “Sürecin geldiği noktaya ilişkin doğru bilgileri aktarıyoruz, aktaracağız. Gizli saklı bir şey yok. Açıklama üzerine açıklama yapanların önemli bir kısmı da aslında gerçeği biliyor” dedi.

Sosyal medya açıklamasında yapılan tartışmalardan rahatsız olmadıklarını, dikkatle takip ettiklerini belirten Erhürman, “Kimin ne yapmaya çalıştığını, kimin iyi niyetle katkı koymaya çalışırken, kimin başka hesaplar içinde olduğunu anlayacak kadar aklımız, deneyimimiz, bilgimiz var. Bu sürece nereden ve nasıl başladıysak, oradan ve aynı şekilde devam ediyoruz, edeceğiz. Ne oyuna ne de gaza geleceğiz” vurgusu yaptı.

Halkı doğru yöntemlerle, zamanlı bir biçimde bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydeden Erhürman, “Ciddiyetimizden, sabrımızdan, soğukkanlılığımızdan, kararlılığımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Halkımız müsterih olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erhürman’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Kıbrıslı Rum bir gazetecinin yazdığı yazı tamamen doğru kabul edilerek, günlerdir yürütülen bir tartışma… Kim ‘sızdırdı’, ne kadarını doğru ‘sızdırdı’, ‘sızdırırken’ araya özellikle Kıbrıslı Türkleri tahrik edecek, Kıbrıslı Rumlara, ‘merak etmeyin istedikleriniz olacak’ anlamına gelen temelsiz mesajlar da sıkıştırıldı mı diye düşünenler de var neyse ki!

Bir de ‘adamlar ne güzel manipülasyon yapıyor, biz yapamıyoruz’ diye hayıflananlar var!

Her şeyden önce… Herhalde Kıbrıs Türk tarafı olarak bizlerin ve garantör ülke Türkiye’nin ‘evet’ demeyeceği herhangi bir fikrin hayata geçmeyeceğinden kimse kuşku duymuyor değil mi?

İkincisi… Çözüm isteyen taraf olarak bizlerin, çözümü imkansız kılacak, bizi yeniden sonu gelmeyen müzakerelere hapsedecek, halkımızın eşitliğinden, güvenliğinden, bu adadaki haklarından taviz vermemiz sonucunu doğuracak ya da nihayetinde bizi başa döndürecek bir yola girmeyeceğimizden, daha önce ortaya koyduğumuz metodoloji ve ilkelerden sapmayacağımızdan kuşku duyanlar mı var?

Yoksa, aslında, ‘fırsat bu fırsat belki bunları üç senedir aralıksız anlattıkları metodoloji ve ilkelerden saptırırız’ diye heveslenenler mi söz konusu? Kuşkuya da, hevese de yer yok. Hepsi nafile!

Ve üçüncüsü… Baştan beri ‘bu süreci ciddiyetle, sabırla, soğukkanlılıkla, kararlılıkla yürüteceğiz’ diyen bizlerin, gaza ya da manipülasyona gelip açıklama yapacağımız, ya da manipülasyon yapmaya çalışacağımız düşüncesini hala taşıyan birileri mi var?

-“Biz medya aracılığıyla manipülasyon yapmıyoruz, yapmayacağız”

Merak ediliyorsa söyleyelim: Biz medya aracılığıyla manipülasyon yapmıyoruz, yapmayacağız. Bunun yerine Siyasi Partiler Konseyimizi topladık, Gençlik Koordinasyon Masamızı topladık, sendikalarımızla, ekonomik örgütlerimizle toplanacağız. Medya mensuplarımızla gruplar halinde toplanıyoruz. Sürecin geldiği noktaya ilişkin doğru bilgileri aktarıyoruz, aktaracağız.

Gizli saklı bir şey yok. Açıklama üzerine açıklama yapanların önemli bir kısmı da aslında gerçeği biliyor. Öğrenmek isteyenlere, ziyarete gelip soru soranlara da anlatıyoruz bu arada. Ama açıklama yaparak, televizyona çıkarak bir şey anlatmaya, pozisyon koymaya çalışmıyoruz.

Çünkü, eğer amaç, ‘Kıbrıs Türk tarafını asılsız iddialarla tahrik edelim, onlar süreci havaya uçursunlar, biz de dünyaya, bak çözüm istemeyen Kıbrıslı Türklerdir aslında mesajı verelim’ ise, bu oyunlara gelmeyeceğiz.

Yapılan tartışmalardan hiç rahatsız değiliz. Dikkatle takip ediyoruz. Kimin ne yapmaya çalıştığını, kimin iyi niyetle katkı koymaya çalışırken, kimin başka hesaplar içinde olduğunu anlayacak kadar aklımız, deneyimimiz, bilgimiz var!

-“Halkımız müsterih olsun”

Bu sürece nereden ve nasıl başladıysak, oradan ve aynı şekilde devam ediyoruz, edeceğiz. Ne oyuna ne de gaza geleceğiz. Halkımızı doğru yöntemlerle, zamanlı bir biçimde bilgilendirmeye devam edecek, ciddiyetimizden, sabrımızdan, soğukkanlılığımızdan, kararlılığımızdan asla ödün vermeyeceğiz.

Bir kez daha söylüyorum: Halkımız müsterih olsun…”

Benzer haberler

Featured
Yeldener "Cezaevinde açlık grevi başlatıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” 2026-06-25 12:21:00 Letimbiotis "İkinci beşli konferansın toplanması konusunda bilgilendirme yok" 2026-06-25 12:15:00 Fransa'da ebola alarmı: 5 kişi karantinaya alındı 2026-06-25 11:27:00 Barış Kurulu toplantısı Güney Kıbrıs’ta yapılacak 2026-06-25 11:24:00 Borsa güne yükselişle başladı 2026-06-25 10:50:00 ARUCAD dünya üniversiteler sıralamasında ilk 400'de 2026-06-25 10:47:00 Bağırış çağırış kavga ettiler: ABD Senatosu'nda İran oturumu 2026-06-25 10:12:00 Belediye Birliği, Avrupa Parlamentosu’nda toplantıya katıldı 2026-06-25 09:53:00 Venezuela'daki depremlerde 32 kişi öldü, 700'den fazla kişi yaralandı 2026-06-25 09:47:00